• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Velikonoční baba
Napište svůj komentář k receptu

Velikonoční baba

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Velikonoční baba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g uzený bůček
    • 200
      g uzené maso
    • 150
      g žemle
    • 80
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se žloutky a solí, přidáme nadrobno nakrájené maso a bůček, na kostky nakrájenou žemli zvlhčenou vývarem z uzeného masa, sekané bylinky, pepř, sníh z bílků, a dobře ale jemně promícháme. Dáme do vymazaného pekáče a upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-kroupová baba

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková | 23. 3. 2006 10:03

    Terezko,myslíš to dobře,ale já dělám hlavičku i pro rodinu mého bráchy a tak je jí hodně.Takže kopřiv dávám hafo a to bych se upěstovala.To bych musela dát do min.3 truhlíků.A kam s nimi,když na oknech mám sadbu paprik.Jó,je to pech.Snad nějaké budou.Přesto děkuji za tvou radu.

  • Marie Horáková | 23. 3. 2006 08:23

    Paní Terezko, to je dobrý nápad, ale já za sebe můžu říct, že bych kořen kopřivy nepoznala, takže mi nic jiného nezbývá, než to nechat na přírodě.Uvidíme, necháme se překvapit.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:20

    Ja viem, ale čo keď tohto roku je to so žihľavou horšie? Ale keby ste vonku vybrali kúsok žihľavového koreňa, to sa už dá, a strčili ho do kvetináča a dali dnu do tepla a výdatne zalievali, myslím, že do veľkej noci by ste to potrebné množstvo na babu aj mali . Skúste...

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 13:33

    Je to nejen tradice,ale kopřivy pročišťují organismus.A hlavně ty jarní,jsou plné síly.Předkové věděli.....V hlavičce(nádivce)jsou také chuťově znát..-))

  • Marie Horáková | 22. 3. 2006 12:46

    Paní Terezko, petrželovou nať i pažitku dávám také, kopřivy beru spíš jako tradici, je to taková milá připomínka, že už je jaro.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:13

    Kľudne tie žihľavy nahraďte petržl. vňaťou : )))

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 12:03

    p.Marie,bez kopřiv si to také neumím představit!Zkusím vzít lopatu a odhrabat sníh,jestli se nějaký neukážou.A třeba to ještě doženou ,aspoň kousínínínečky.:o))Jestli ne, tak tam vrznu špenát.

  • Marie Horáková | 22. 3. 2006 11:38

    Paní Pavlíno, dělám stejně jako Vy, kopřivy nesmí chybět, ale letos, když se podívám z okna, tak mám obavy, že se budeme muset obejít bez nich. Škoda, určitě tam patří.

  • Pavlína Svitáková | 22. 3. 2006 10:38

    Terezko,takto podobně dělám na Velikonoce(a nejen na ně)hlavičku.Přidávám muškátový květ,krájené loupané mandle, spařené nakrájené mladé kopřivy(když je najdu).Žemle namáčím v mléce, když nemám vývar.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Pažitka Pepř mletý Petrželová nať Sůl Uzené maso Uzený bůček Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Černé trubičky

Černé trubičky

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

226
Dýňová tortila
Dýňová tortila
141
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
130
Máslové řízky
Máslové řízky
62
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
43
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Velikonoční baba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact