• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vejce v aspiku
Napište svůj komentář k receptu

Vejce v aspiku

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce v aspiku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g šunka vařená - tenké plátky
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      svazek ředkvička
    • 8
      ks vejce
    • majonéza
    • aspik

Postup přípravy receptu

1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme je. Do formiček s kulatým dnem nalejeme trochu aspiku a necháme ztuhnout. Každé vajíčko osolíme, obalíme tenoučkým plátkem šunky, vložíme do formičky a dolejeme aspikem tak, aby celé vajíčko bylo zalité.
2
Ztuhlá vajíčka vyklepneme z formiček, urovnáme je na mísu a ozdobíme sekaným aspikem, sekanou natí a růžičkami z ředkviček. Majonézu podáváme zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Vejce s nakládanou kapií

Vejce s nakládanou kapií

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kl | 31. 12. 2013 22:27

    DEBILE

  • marie nezlakova | 6. 4. 2009 12:28

    Udělám je hned po Velikonocích,aby jsme nebyli převejcovaní už teď.Aspik dělám docela často,ale inspirovala jste mě s těma bábovičkama.Terezko,nebude se oddělovat od sebe po vychladnutí ta první vrstva aspiku od té druhé?Díky.Do plátku šunky balím bramborový(či jiný) salát,máme to tak rádi,vejce mě ještě nenapadlo zabalit.(co ten nasekaný aspik?)

  • Anonym | 27. 11. 2007 21:36

    sterilizovaný je skalpel, možná nůž, okurky jsou sterilované.

  • Tereza M. | 27. 11. 2007 17:06

    Jestli mohu doporučit,tak zkuste mlj recept: Vzala jsem a každý plátek šunky jsem naplnila křenovou majonézou(majonézu a jogurt jsem smíchala,okořenila a přidala strouhaný křen) a zavinula! položila jsem na aspik a pokladla sterilizovanou paprikou,okurkou a kukuřicí a opět trošku polila majonézou a zalila aspikem.Nechala jsem vychladit a pak vyklopila! Je to fakt super a hlavně je křen pikantní!

  • Michaela Atherton | 14. 8. 2006 19:12

    Tak jsem trochu improvizovala:o] pouzila jsem jeden sacek aspiku a nechala tu polovinu v misce. Jelikoz mi to ale moc netuhlo, pridala jsem jeste jeden pytlik[pro jistotu]. Na to jsem nasypala vrstvu hrasku a kukurice, pak jsem naskladala ty vejce [jen poloviny] obalene v sunce, posypala znovu vrstvou hrasku a kukurice a zalila zbytkem aspiku. Zhoustlo to pak behem hodiny hned:o] a uz jsem ctvrtinu snedla. Je to fantasticke! Vetsinou jsem mela aspik takovy "nemastny, neslany" jak se rika. Vzdy jsem musela davat spousty cibule a octu navrch. Tenhle se mi vazne povedl. Opravdu jde o to zkouset, zkouset a zkouset a nevzdavat se, kdyz se to napoprve nepovede! Vsem milovnikum aspiku zdar a dobrou chut!!!

  • Michaela Atherton | 14. 8. 2006 15:48

    Nasla jsem par pytliku aspiku, o kterem jsem ani nevedela ze doma mam. Vetsinou delam klasicky aspik se salamem, zeleninou, vejci a okurkami, ale mam chut na nejakou zmenu a tento recept me nejak prijemne navnadil. Uz se mi v kuchyni vari vejce. Jsem zvedava, jak to dopadne. Zitra si pujdu koupit redkvicky a necham si posmakovat k obidku. Uz ted se tesim!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Z vajec Večeře Pozdní večeře Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Aspik Majonéza Petrželová nať Ředkvička Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

301
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
137
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
121
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Minutkový guláš Stroganov 3
Minutkový guláš…
31
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Vejce v aspiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact