• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
Napište svůj komentář k receptu

Veganský perník

autor: ajgis
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 220
      g cukr
    • 20
      g kakao
    • 100
      g sušené ovoce
    • 200
      ml sojové mléko
    • 1
      ks banány
    • 150
      ml olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem olivový) a citronovou šťávu, vše vylijte do sypkých surovin a vypracujte hladší těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka.
2
Formu vymaže (třeba opět olejem či jiným rostlinným tukem) a vysypte hrubou moukou, těsto do ní poté nalijte. Troubu rozehřejte na 170-180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 min. Samozřejmě záleží na tom, jak velkou vrstvu jste vytvořili :)
3
**Tak, a pár poznámek k ,dílu':** Když jsem dostala na perník nezkrotnou chuť, neměla jsem doma po ruce sojové/rýžové mléko, ani výběr muk. Nenechala jsem se tím odradit a namísto "normální" polohrubé mouky, jsem použila celozrnnou špaldovou, mléko jsem nahradila vodou s trochou přimíchané vlákniny (psyllium) a žádná katastrofa se nekonala.
4
Co se týče sušeného ovoce, zvolila jsem švestky, a o dost více, než je v původním receptu (něco přes 200 g) - mám jich doma zásobu. Vše ale záleží na Vašich chutích a nápadech :).
5
Též jsem pekla o něco déle, jelikož jsem měla vyšší vrstvu. No, je to zcela individuální.. Takže se určitě bude hodit špejle na zkoušení. K "náplni" nebo polevě - osobně mám radši jednodušší/prostější podání, proto jsem perník nechala "jen tak". V každém případě s ním určitě lze provádět to, co s klasickými - tzn. rozříznout a marmeláda/džem, + různé polevy a "dochucovadla" k tomu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sophi | 6. 5. 2017 17:45

    Fantastický recept, je to moje první veganská buchta a zároveň nejčastěji pečená :-)

  • Radka | 22. 9. 2016 21:06

    Super recept, peču ho asi po 354tý.... ;-) <:-)

  • pralinka | 9. 12. 2014 18:41

    Díky za absolutně úžasný a hlavně jednoduchý recept!!! peču již po několikáté a nikdy nezklame! Geniální <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník Vegetariánské a zdravé
Moučníky Řezy Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Cukr Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sojové mléko Sušené ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Indiánky

Indiánky

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Trdelníky

Trdelníky

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
15
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč
15
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský guláš
Veganský guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact