• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veganská ostrokyselá polévka
Napište svůj komentář k receptu

Veganská ostrokyselá polévka

0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 3
      l zeleninový vývar Může být i z bujónu
    • 1
      hrst jidášovo ucho
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks červená paprika
    • 4
      ks žampiony
    • 12
      pórek
    • 100
      g bambusové výhonky
    • 8
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička chilli
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce sůl
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      balení tofu

Postup přípravy receptu

1
Sušené jidášovo ucho namočíme do vařící vody na 30 min.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Nakrájíme sceděné jidášovo ucho, žampiony, tofu a všechnu zeleninu na malé kostičky.
3
Nakrájené ingredience vložíme do velkého hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem.
4
Ochutíme sojovou omáčkou, rýžovým octem, cukrem a chilli. Zamícháme, ochutnáme a dosolíme. Popřípadě přidáme sojovou omáčku nebo ocet podle chuti. Poté vaříme 20 min, aby byla zelenina měkčí, ale stále křupavá.
5
V malé misce se studenou vodou rozmícháme škrob. Za stálého míchání vlijeme do polévky a povařte 10 min.
6
Dobrou chuť!

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém se semetanou!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z chřestu a mangoldu

Polévka z chřestu a mangoldu

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambusové výhonky Červená paprika Chilli Cukr Jidášovo ucho Mrkev Pórek Rýžový ocet Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tofu Žampiony Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

115
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
58
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
45
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
41
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
41
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Fanoušci rockové hudby smutní: Zemřel zakladatel legendárních Supertramp!

Fanoušci rockové hudby smutní: Zemřel zakladatel legendárních Supertramp!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská svíčková s robi plátkem
Veganská svíčková s robi plátkem
Veganská vajíčková pomazánka
Veganská vajíčková pomazánka
Veganská zelňačka
Veganská zelňačka
  • Recepty.cz
  • Veganská ostrokyselá polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact