• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
Napište svůj komentář k receptu

Veganská focaccia

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si chutnou italskou foccaciu ve verzi, kterou nepohrdnou ani příznivci veganské stravy. Toto pečivo z kynutého těsta je plné oliv a sušených rajčat a krásně voní po bylinkách. Dopřejte si ji třeba jako přílohu k salátům nebo ji namažte vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

2 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 1
      lžíce mořská sůl
    • 250
      ml vlažná voda
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 25
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      hrst sušená rajčata v oleji
    • bylinky čerstvé
    • sůl maldonská

Postup přípravy receptu

1
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi 5 minut. Poté kvásek přilijte k mouce, přidejte 200 ml vlažné vody a olivový olej. V robotu pořádně uhněťte. Pak ještě vypracujte těsto rukama, přendejte do mísy, zlehka posypte moukou a nechte v teple kynout 30 minut. Poté opět rukama vypracujte, vmíchejte polovinu množství na menší kousky nakrájených oliv a sušená rajčata.

RADA: Jak na kynuté těsto

3
Vypracujte dvě podélné večky a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Ozdobte je zbývajícími olivami, rajčaty a sekanými bylinkami. Posyp zlehka prsty zatlačte do těsta. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout ještě 20 minut. Poté potřete olivovým olejem, posypte zlehka maldonskou solí a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, přibližně 25 až 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Bagely s hummusem

Bagely s hummusem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Černé olivy Droždí Extra panenský olivový olej Hladká mouka Mořská sůl Špaldová mouka Sůl Sušená rajčata Třtinový cukr Vlažná voda

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

59
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…
53
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
45
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
45
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Vegan lívance
Vegan lívance
Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact