• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vegan koláč s citronem a kešú
Napište svůj komentář k receptu

Vegan koláč s citronem a kešú

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající koláč pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Drobenkový korpus z mandlí a ovesných vloček je zdobený krémem z kešu oříšků a citronové šťávy. Na tomto lehkém a svěžím dezertu si pochutnají i vegani.

Suroviny

12 porce
    • 200
      g kešu oříšky
    • 200
      ml kokosová smetana
    • 2
      lžička škrob
    • 50
      ml citronová šťáva - 60
    • 1
      ks citronová kůra
    • 4
      lžíce javorový sirup
  • Korpus
    • 150
      g ovesné vločky
    • 120
      g mleté mandle
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 5
      lžíce kokosový olej rozpuštěný

Postup přípravy receptu

1
Kešú zalijte horkou vodu a nechte asi hodinu nasáknout. Formu vyložte pečicím papírem.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Připravte korpus. Rozmixujte vločky s mandlemi a cukrem, sypkou směs pak promíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem a udělejte drobenku. Tu pak rovnoměrně napěchujte na dno formy. Korpus pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut a pak ještě 5 minut dopékejte při 170 °C.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh

3
Připravte korpus. Rozmixujte vločky s mandlemi a cukrem, sypkou směs pak promíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem a udělejte drobenku. Tu pak rovnoměrně napěchujte na dno formy. Korpus pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut a pak ještě 5 minut dopékejte při 170 °C.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Veganské kremrole

Veganské kremrole

Veganská zmrzlina

Veganská zmrzlina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Javorový sirup Kešu oříšky Kokosová smetana Kokosový olej Mleté mandle Ovesné vločky Škrob Třtinový cukr

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

166
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
92
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
35
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Vdolky s povidly a tvarohem
Vdolky s povidly a tvarohem
Večeře na zahradě - papriky
Večeře na zahradě - papriky
Večeře z jednoho plechu
Večeře z jednoho plechu
Vegan lívance
Vegan lívance
Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
  • Recepty.cz
  • Vegan koláč s citronem a kešú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact