• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vařený květák v pikantní omáčce

autor: Markéta Zezulková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený květák v pikantní omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g květák
    • 40
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 200
      g rajčata
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g nakládané okurky
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku,zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme na kousky nakrájené rajčata, sterilovanou okurku (doporučuji oloupat škrabkou na brambory - je moc tvrdá) a chvilku dusíme. Nakonec přidáme kečup, česnek, sůl, kousek buj. kostky, každý podle chuti a chvilinku povaříme.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

Vařený hrách

Vařený hrách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blaba1
    blaba1 | 16. 9. 2013 11:34

    nebylo to špatné docela jsem si pochutnal akorát jsem místo bujonu použil čínskou sojovku a přidal tam opečenou klobásku nakrájenou na kostičky :o)

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 16:04

    Danka, uhorku som nelúpala, nerobím to nikdy, je to škoda, a uhorka podľa mňa chrumkavá byť má ))) Ani paradajky nelúpem, obsahujú veľa antioxydantov a vitamínov a pokiaľ ich narežem na malé kocky a nedusím nadmerne dlho, tak sa ani nezlúpu.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 13:09

    Já bych sterilovanou okurku vůbec neloupala. Raději bych ji nastrouhala. Spíš bych loupala (spařila) rajčata.

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 07:33

    Včera som uvarila toto papáničko. Robila som podľa receptu, iba som nezahusťovala múkou, ale lyžičkou solamylu, 100 g múky sa mi zdalo príliš veľa. Bolo to trocha nevýrazné, tak som na záver pridala trocha chilli omáčky, potom to už bolo super. Malo to výbornú chuť.

  • Tereza J. | 28. 7. 2008 18:34

    Karfiol bol dobrý, uhorky som nelúpala, to nerobím nikdy. Robila som podľa receptu, len sa mi zdalo, že by to niečo chcelo, tak som pridala chilli omáčku. Bolo to potom super.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2006 18:31

    Chtěla jsem se zeptat, hotovou omáčkou přeléváme květák na talíři nebo se ten přidá nakonec do připravené omáčky? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Květák Masox Nakládané okurky Paprika - sladká Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Játrová čína

Játrová čína

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

49
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
18
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová…
14
Ratatouille
Ratatouille

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Včelí úlky - zdravější varianta
Včelí úlky - zdravější varianta
Vdolečky z Hané
Vdolečky z Hané
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact