• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vařený květák v pikantní omáčce

autor: Markéta Zezulková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený květák v pikantní omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g květák
    • 40
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 200
      g rajčata
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g nakládané okurky
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku,zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme na kousky nakrájené rajčata, sterilovanou okurku (doporučuji oloupat škrabkou na brambory - je moc tvrdá) a chvilku dusíme. Nakonec přidáme kečup, česnek, sůl, kousek buj. kostky, každý podle chuti a chvilinku povaříme.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

Vařený hrách

Vařený hrách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blaba1
    blaba1 | 16. 9. 2013 11:34

    nebylo to špatné docela jsem si pochutnal akorát jsem místo bujonu použil čínskou sojovku a přidal tam opečenou klobásku nakrájenou na kostičky :o)

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 16:04

    Danka, uhorku som nelúpala, nerobím to nikdy, je to škoda, a uhorka podľa mňa chrumkavá byť má ))) Ani paradajky nelúpem, obsahujú veľa antioxydantov a vitamínov a pokiaľ ich narežem na malé kocky a nedusím nadmerne dlho, tak sa ani nezlúpu.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 13:09

    Já bych sterilovanou okurku vůbec neloupala. Raději bych ji nastrouhala. Spíš bych loupala (spařila) rajčata.

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 07:33

    Včera som uvarila toto papáničko. Robila som podľa receptu, iba som nezahusťovala múkou, ale lyžičkou solamylu, 100 g múky sa mi zdalo príliš veľa. Bolo to trocha nevýrazné, tak som na záver pridala trocha chilli omáčky, potom to už bolo super. Malo to výbornú chuť.

  • Tereza J. | 28. 7. 2008 18:34

    Karfiol bol dobrý, uhorky som nelúpala, to nerobím nikdy. Robila som podľa receptu, len sa mi zdalo, že by to niečo chcelo, tak som pridala chilli omáčku. Bolo to potom super.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2006 18:31

    Chtěla jsem se zeptat, hotovou omáčkou přeléváme květák na talíři nebo se ten přidá nakonec do připravené omáčky? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Květák Masox Nakládané okurky Paprika - sladká Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
31
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
26
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
25
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
25
Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
Drožďová polévka křečka…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Včelí úlky - zdravější varianta
Včelí úlky - zdravější varianta
Vdolečky z Hané
Vdolečky z Hané
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact