• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařená bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vařená bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařená bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g tuk
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Mléko, tuk, cukr a kakao vaříme mírným varem. Až směs vychladne, zamícháme 1 vejce, prášek do pečiva, mouku.
2
Těsto nalijeme do formy a pečeme v nevyhřáté troubě asi 1 hodinu při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Vařená tvarůžková pomazánka

Vařená tvarůžková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leninka :) | 20. 2. 2008 10:06

    Bábovka je fakt moc dobrá, jen v ní chybí ta tečka, přiště zkusím přidat skandované ovoce, nastrouhanou čokoládu nebo ořechy.

  • lenak | 13. 11. 2007 13:38

    Nikdy nepredehrivam u babovek a naopak pecu pomalu vzdy pri 160-175°C, radeji dele. Nehrozi, ze by nevybehla. Mam to vyzkousene u plynove a ted i u horkovzdusne trouby. Kor kdyz byla babovka vetsi tak byla nacernala kurcicka a uprostred syrova. Neni to predehrivani tak trochu povera? Jo a klidne i redukuji mnozstvi kypr. pr.

  • Jirka Kratochvíl | 11. 11. 2007 12:37

    tak jas tu vaší bábovku vyzkouším a pak vám dám vědět jak dopadla tak zatím Jirka

  • Ivana Samcová | 14. 1. 2007 14:56

    Bábovka mne zaujala. Jsem ráda, že jsem ji vyzkoušela, i když z té studené trouby jsem měla strach. Výsledek ale stojí za to. Je tak vláčná a nadýchaná, marně vzpomínám, jestli jsem už někdy takovou jedla. Jen je trochu méně sladká. To ale nevadí. Pekla jsem ji při 150 C asi 50 minut. Určitě znovu upeču. Díky za recept.

  • Sylva Kratochvilová | 14. 5. 2005 20:07

    Mouka se dává polohrubá.

  • Libuše Romančíková | 13. 5. 2005 20:16

    Jaká se tam dává mouka?V receptu to není uvedeno.

  • Kuchařka on-line | 13. 5. 2005 09:53

    Skutečně se peče v nevyhřáté troubě, taky se mi to nezdálo, tak jsem si ověřovala. Stupně doplním do receptu. Peče se asi 1 hodinu.

  • Jana z VM | 13. 5. 2005 09:50

    Pečeme opravdu v "nevyhřáté" troubě? A na kolik st. se má zapnout, když tam dáme bábovku a na jak dlouho asi? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Mléko Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
81
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
68
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Vařená bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact