• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařená bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vařená bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařená bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g tuk
    • 150
      g cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Mléko, tuk, cukr a kakao vaříme mírným varem. Až směs vychladne, zamícháme 1 vejce, prášek do pečiva, mouku.
2
Těsto nalijeme do formy a pečeme v nevyhřáté troubě asi 1 hodinu při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Vařená tvarůžková pomazánka

Vařená tvarůžková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leninka :) | 20. 2. 2008 10:06

    Bábovka je fakt moc dobrá, jen v ní chybí ta tečka, přiště zkusím přidat skandované ovoce, nastrouhanou čokoládu nebo ořechy.

  • lenak | 13. 11. 2007 13:38

    Nikdy nepredehrivam u babovek a naopak pecu pomalu vzdy pri 160-175°C, radeji dele. Nehrozi, ze by nevybehla. Mam to vyzkousene u plynove a ted i u horkovzdusne trouby. Kor kdyz byla babovka vetsi tak byla nacernala kurcicka a uprostred syrova. Neni to predehrivani tak trochu povera? Jo a klidne i redukuji mnozstvi kypr. pr.

  • Jirka Kratochvíl | 11. 11. 2007 12:37

    tak jas tu vaší bábovku vyzkouším a pak vám dám vědět jak dopadla tak zatím Jirka

  • Ivana Samcová | 14. 1. 2007 14:56

    Bábovka mne zaujala. Jsem ráda, že jsem ji vyzkoušela, i když z té studené trouby jsem měla strach. Výsledek ale stojí za to. Je tak vláčná a nadýchaná, marně vzpomínám, jestli jsem už někdy takovou jedla. Jen je trochu méně sladká. To ale nevadí. Pekla jsem ji při 150 C asi 50 minut. Určitě znovu upeču. Díky za recept.

  • Sylva Kratochvilová | 14. 5. 2005 20:07

    Mouka se dává polohrubá.

  • Libuše Romančíková | 13. 5. 2005 20:16

    Jaká se tam dává mouka?V receptu to není uvedeno.

  • Kuchařka on-line | 13. 5. 2005 09:53

    Skutečně se peče v nevyhřáté troubě, taky se mi to nezdálo, tak jsem si ověřovala. Stupně doplním do receptu. Peče se asi 1 hodinu.

  • Jana z VM | 13. 5. 2005 09:50

    Pečeme opravdu v "nevyhřáté" troubě? A na kolik st. se má zapnout, když tam dáme bábovku a na jak dlouho asi? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Mléko Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

38
Bramborový závin s povidly
Bramborový závin s…
36
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 25. 7. 2025: Kdo by měl dát na svou intuici a na koho čeká večerní dobrodružství?

Denní horoskop na pátek 25. 7. 2025: Kdo by měl dát na svou intuici a na koho čeká večerní dobrodružství?

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Vařená bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact