• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční roláda krále Erika
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční roláda krále Erika

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční roláda krále Erika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g cukr
    • 60
      g mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 25
      g máslo rozpuštěné
  • Nádivka
    • 250
      g kaštanové pyré
    • 300
      ml šlehačka
  • Krém
    • 85
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 150
      g máslo
    • 50
      g čokoláda rozpuštěná

Postup přípravy receptu

1
Předehřát troubu na 180 °C, přidat mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a pak přesypali přes síto, přidat rozpuštěné máslo. Dát do 23x33 cm roládové formy vyložené pečícím papírem, těsto rozprostřeme a uhladíme. Pečeme asi 20 minut, dokud těsto neztuhne, ale musí zůstat měkké. Po vytažení z trouby necháme trochu zchladnout a pak přikryjeme vlhkou utěrkou.
2
Náplň připravíme rozšleháním kaštanového pyré se šlehačkou do tuha.
3
Krém: cukr se 4 lžícemi vody vaříme 4 minuty. Do ještě vařícího za stálého šlehání elektrickým šlehačem pomalu přidáme žloutky, a šleháme tak dlouho, dokud směs není tuhá a studená. Žloutkovou směs zašleháme do másla a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
4
Sestavení: položit upečený plát na pocukrovaný pergamenový papír, potřít náplní, pomocí papíru a utěrky srolovat, přendat na tác, potřít krémem a za pomocí cukrářské špachtle a vidličky vytvořit efekt polena. Ozdobit čokoládou a vánočními ozdůbkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 1. 5. 2013 12:44

    vytratila se část postupu - mezi ,,předehřát troubu na 180 °C" a ,,přidat mouku"...

  • Helena | 6. 12. 2005 15:13

    4 lzice vody.Prosim kucharku on line o opravu.Dekuji.

  • Anonym | 6. 12. 2005 10:25

    cukr se 4 lžícemi vaříme 4 minuty. a nemali by ste napísať so 4 lyžicami čoho? pochybujem, že by sa lyžice rozpustili na tekutú "formu", aby sa dali šľahať :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kaštanové pyré Máslo Moučkový cukr Mouka Šlehačka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

297
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
72
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem…
47
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Kuřecí paličky s pečenou…
45
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …
39
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Vánoční roláda krále Erika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact