• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční roláda krále Erika
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční roláda krále Erika

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční roláda krále Erika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g cukr
    • 60
      g mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 25
      g máslo rozpuštěné
  • Nádivka
    • 250
      g kaštanové pyré
    • 300
      ml šlehačka
  • Krém
    • 85
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 150
      g máslo
    • 50
      g čokoláda rozpuštěná

Postup přípravy receptu

1
Předehřát troubu na 180 °C, přidat mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a pak přesypali přes síto, přidat rozpuštěné máslo. Dát do 23x33 cm roládové formy vyložené pečícím papírem, těsto rozprostřeme a uhladíme. Pečeme asi 20 minut, dokud těsto neztuhne, ale musí zůstat měkké. Po vytažení z trouby necháme trochu zchladnout a pak přikryjeme vlhkou utěrkou.
2
Náplň připravíme rozšleháním kaštanového pyré se šlehačkou do tuha.
3
Krém: cukr se 4 lžícemi vody vaříme 4 minuty. Do ještě vařícího za stálého šlehání elektrickým šlehačem pomalu přidáme žloutky, a šleháme tak dlouho, dokud směs není tuhá a studená. Žloutkovou směs zašleháme do másla a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
4
Sestavení: položit upečený plát na pocukrovaný pergamenový papír, potřít náplní, pomocí papíru a utěrky srolovat, přendat na tác, potřít krémem a za pomocí cukrářské špachtle a vidličky vytvořit efekt polena. Ozdobit čokoládou a vánočními ozdůbkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 1. 5. 2013 12:44

    vytratila se část postupu - mezi ,,předehřát troubu na 180 °C" a ,,přidat mouku"...

  • Helena | 6. 12. 2005 15:13

    4 lzice vody.Prosim kucharku on line o opravu.Dekuji.

  • Anonym | 6. 12. 2005 10:25

    cukr se 4 lžícemi vaříme 4 minuty. a nemali by ste napísať so 4 lyžicami čoho? pochybujem, že by sa lyžice rozpustili na tekutú "formu", aby sa dali šľahať :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kaštanové pyré Máslo Moučkový cukr Mouka Šlehačka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se…
48
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
34
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Vánoční roláda krále Erika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact