• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční minikoláčky máslové
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční minikoláčky máslové

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční minikoláčky máslové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 400
      g polohrubá mouka
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme máslo, cukr a žloutky, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky o průměru 1,5 cm a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Do každé kuličky obrácenou stranou vařečky uděláme důlek, dáme trochu marmelády a upečeme. Hezky vypadají a rozplývají se v ústech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové vánoční stromečky

Máslové vánoční stromečky

Shortbread máslové sušenky

Shortbread máslové sušenky

Máslové sušenky s violkami

Máslové sušenky s violkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 21. 12. 2007 12:52

    Po upečení byly výborné. Ale teď je nikdo nechce.

  • Anna Č. | 8. 12. 2007 14:14

    Mílo,já jsem neměla problém s vyválením válečku,mně se těsto nedrolilo a nakrájela jsem si stejné kousky.S hrubostí těsta máte pravdu,i s tím,že se trochu roztečou.Ale chuťově výborné.

  • Míla Kořínková | 8. 12. 2007 00:24

    Chuťově výborné,dala jsem rybízovou marmeládu,lepší by byla malinová.Jen jsem kuličky dělala o trochu větším průměru, než psala autorka, držadlo vařečky mám 1 cm průměr a těsto při vytlačování důlku praskalo i tak, nevěděla jsem co to udělá s marmeládou.Z těsta nejde vyválet váleček, z kterého se dají nakrájet stejné dílky a získat tak stejné kuličky, drolí se, takže nezbývá, než uždibovat a trefovat se do velikosti.A silně mi vadila na dlaních ta pol. mouka, i po odležení to bylo takové hrubé těsto. Je potřeba dávat je dál od sebe, trochu se roztečou. Ale to jsou jen "technické poznámky",jinak jsou opravdu výborné!!

  • Anna Č. | 7. 12. 2007 08:43

    Upekla jsem,skvělé.Opravdu jednoduché,hezké i levné.Všem doporučuji.A Lence připisuji aspoň symbolicky 1 ( již jsem jednou hodnotila). Dík za recept a hezké vánoce.

  • Lenka Kristová | 6. 12. 2007 13:37

    Anno, díky. Budu péct už zítra, vydrží dlouho. Peču na plynu na nižší teplotu, zespod mají být jen lehce zlaté.

  • Jana Remková | 5. 12. 2007 14:18

    Taky bych se chtěla zeptat,jak dlouho před vánocemi je mám dělat?Nebo můžu i teď?Taky dávám za 1 už pro tu jednoduchost.Jana

  • Zdenka Matušková | 4. 12. 2007 19:55

    Také by mě zajímalo jak dlouho potřebují k rozležení a na jakou teplotu se mají péct?

  • Anna Č. | 4. 12. 2007 17:06

    Recept mne zaujal pro jednoduchost a jak uvádíte,koláčky vypadají hezky.Kdy je vhodné je péct před vánocemi? A dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Marmeláda Máslo Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Thajská polévka

Thajská polévka

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
22
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
19
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
16
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Vánoční minikoláčky máslové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact