• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční minikoláčky máslové
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční minikoláčky máslové

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční minikoláčky máslové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 400
      g polohrubá mouka
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme máslo, cukr a žloutky, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky o průměru 1,5 cm a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Do každé kuličky obrácenou stranou vařečky uděláme důlek, dáme trochu marmelády a upečeme. Hezky vypadají a rozplývají se v ústech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové vánoční stromečky

Máslové vánoční stromečky

Shortbread máslové sušenky

Shortbread máslové sušenky

Máslové sušenky s violkami

Máslové sušenky s violkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 21. 12. 2007 12:52

    Po upečení byly výborné. Ale teď je nikdo nechce.

  • Anna Č. | 8. 12. 2007 14:14

    Mílo,já jsem neměla problém s vyválením válečku,mně se těsto nedrolilo a nakrájela jsem si stejné kousky.S hrubostí těsta máte pravdu,i s tím,že se trochu roztečou.Ale chuťově výborné.

  • Míla Kořínková | 8. 12. 2007 00:24

    Chuťově výborné,dala jsem rybízovou marmeládu,lepší by byla malinová.Jen jsem kuličky dělala o trochu větším průměru, než psala autorka, držadlo vařečky mám 1 cm průměr a těsto při vytlačování důlku praskalo i tak, nevěděla jsem co to udělá s marmeládou.Z těsta nejde vyválet váleček, z kterého se dají nakrájet stejné dílky a získat tak stejné kuličky, drolí se, takže nezbývá, než uždibovat a trefovat se do velikosti.A silně mi vadila na dlaních ta pol. mouka, i po odležení to bylo takové hrubé těsto. Je potřeba dávat je dál od sebe, trochu se roztečou. Ale to jsou jen "technické poznámky",jinak jsou opravdu výborné!!

  • Anna Č. | 7. 12. 2007 08:43

    Upekla jsem,skvělé.Opravdu jednoduché,hezké i levné.Všem doporučuji.A Lence připisuji aspoň symbolicky 1 ( již jsem jednou hodnotila). Dík za recept a hezké vánoce.

  • Lenka Kristová | 6. 12. 2007 13:37

    Anno, díky. Budu péct už zítra, vydrží dlouho. Peču na plynu na nižší teplotu, zespod mají být jen lehce zlaté.

  • Jana Remková | 5. 12. 2007 14:18

    Taky bych se chtěla zeptat,jak dlouho před vánocemi je mám dělat?Nebo můžu i teď?Taky dávám za 1 už pro tu jednoduchost.Jana

  • Zdenka Matušková | 4. 12. 2007 19:55

    Také by mě zajímalo jak dlouho potřebují k rozležení a na jakou teplotu se mají péct?

  • Anna Č. | 4. 12. 2007 17:06

    Recept mne zaujal pro jednoduchost a jak uvádíte,koláčky vypadají hezky.Kdy je vhodné je péct před vánocemi? A dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Marmeláda Máslo Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Vánoční minikoláčky máslové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact