Upečte si na Vánoce oblíbené sladké placičky plné kandovaného ovoce a mandlí. Jejich příprava je velmi snadná a hlavně bez rozvalování těsta a vykrajování.
Do kastrolu dejte mléko, máslo a cukr. Pomalu přiveďte k varu a když se máslo rozpustí, přisypte mouku. Metličkou dobře promíchejte a na velmi mírném ohni za stálého míchání pár minut provařte. Přisypte mandle a kandované ovoce nasekané na malé kousky, dobře promíchejte, odstavte a nechte vychladnout.
Na plech vyložený pečicím papírem dělejte lžičkou malé hromádky o průměru 2 až 3 cm. Neměly by být příliš vysoké, spíše plošší. Dělejte mezi nimi rozestupy, marokánky se trošku roztečou a nabydou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Marokánky na okrajích zezlátnou, uprostřed by měly zůstat jen lehce zbarvené. Upečené marokánky špachtlí opatrně přendejte z plechu na mřížku a nechte zcela vychladnout.
3
Na kastrol s vodou postavte ohnivzdornou mísu, nalámejte do ní čokoládu, vodu přiveďte k varu a čokoládu nechte rozpustit. Přidejte 2 lžičky másla a umíchejte dohladka. Čokoládou potírejte ploché strany marokánek a nechte zcela zatuhnout. Pak marokánky naskládejte do uzavíratelné krabice a uložte v chladu.