• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční likér z ledových kaštanů
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční likér z ledových kaštanů

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 146
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční likér z ledových  kaštanů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l hnědý rum
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks hořká čokoláda čtverečky
    • 1
      plechovka salko
    • 3
      ks čokoládové kaštany

Postup přípravy receptu

1
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu, která nám po svaření zhoustla vymícháváme, aby se v ní nenadělaly hrudky a škraloup. Do zchladlé hmoty přidáme Salko, vymícháme dohladka a přidáme 1/2 l rumu.
2
Z této dávky je jeden litr a něco málo vynikajícího likéru.

RADA: Podívejte se na video, jak na vaječný likér

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ozisek | 23. 12. 2014 11:06

    Likér dělám pravidelně a je výborný. Dnes byl ale vyprodaný klasický rum Božkov, tak jsem vzala Božkov speciál - s kávovou příchutí, ale jen 33% alkoholu. Kaštany jsem nahradila Kofilou a přidala lžičku instantní kávy a je taky famózní, doporučuji :-)

  • Zdena | 2. 1. 2013 16:26

    Tento likér je vynikající, sice sladký,, no a jak tu píše někdo i hustý , no já dávám ke šlehačce ještě v kelímku 12% smetanu dva kelímky a není to tak přeslazený a je moc dobrý, jinak teda tyčinku Margot bych teda proboha určo nedávala.. :-D <3

  • Míša | 26. 11. 2012 14:46

    Ani jsem nečekala, že to bude tak rychlé a jednoduché... Výsledek je silný, ale vynikající... Aspoň bude veselo:-))

  • Markéta | 13. 12. 2011 21:58

    Likér je moc dobrý, ale na mě dost silný, ten rum je tam hodně poznat, ani není tak sladký jak jsem čekala. Příště bych ubrala rumu a možná přidala ještě trochu salka.

  • Jana Dokoupilová | 22. 7. 2011 13:15

    Děvčata, a nechybí tam ještě tyčinka Margot? Rozvařila bych tam jednu, dvě.... :-P

  • MartikK
    MartikK | 17. 3. 2011 20:15

    Tak to nakonec v ledničce přece jen zhoustlo a hlavně se to všechno ještě pěkně propojilo. Je fakt vynikající. Holt nechce spěchat a ochutnávat dříve než je skutečně hotovo :-P

  • MartikK
    MartikK | 16. 3. 2011 19:42

    Moc dobrý likér. Jen jsem asi udělala chybču tím, že jsem smetanu s čokoládou a kaštany nepřivedla až k varu, takže ač jsem dala méně rumu, je likér dost řídký. Uvidím jestli ještě trošku nezhoustne v ledničce, případně použiji puding stejně tak, jak se používá v receptu Pravé Baileys (to mně chutná o trošičku více než tento likér). Dávám za 1.

  • Jana Zimmerová | 14. 1. 2011 15:21

    Právě jsem dodělala a hned si nalila dva "vzorečky" je opravdu vynikající!!!! Jen jsem dala méně rumu, ale i tak je super. Dávám za 1.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:27

    Vynikající,dělala jsem mamce k svátku a moooc jí chutnal. <3 Jen syn si pak přidal trochu mléka,je nepiják a pálilo ho to,má 17.Dávám velikánskou 1* :-*

  • Pavla Opravilová | 5. 2. 2010 10:44

    Dělala jsem letos o vánocích pro manželovu maminku. Ona nepije alkohol, ale vyjímečně si dá trochu babského lepidla. Každý rok jsem jí dělala vaječný koňak, ale letos jsem vyzkoušela likér z ledových kaštanů a měl obrovský úspěch. Kvůli ní jsem ho malinko upravila - ubrala jsem deci rumu a místo toho přidala ještě jedno salko. Tím vzniklo to správné babské lepidlo. Díky za super nápad!

  • Lenka | 10. 12. 2007 18:19

    Je výborný! Nedávno jsem recept dostala e-mailem a přítel už dělal druhou dávku. Nejlepší je až tak po třech dnech, kde se všechny chutě krásně spojí a nepřevyšuje chuť rumu. Hezké Vánoce všem! Lenka

  • Zuzana Šindlerová | 3. 12. 2007 13:40

    Výborný likér, doteď byl náš nejoblíbenější karamelový likér, ale vzhledem k tomu, že je tento méně sladký, určitě zvítězí. Díky moc za recept, dávám jedničku.

  • Evík | 2. 12. 2007 20:15

    Vkládám ještě jedno pochvalné hodnocení mé kamarádky, která tvrdí, že jí to nějaký záááhadným způsobem vyprchává. Výýýbornééééé.

  • Evík | 2. 12. 2007 20:13

    Včera jsem ho ukuchtila, strčila do lednice a večer už chyběly 3 deci, no dneska už zase chybí deci, tak nevím, nevím, jestli to do vánoc vydrží:)). Velikou jedničku za sqělý recept.

  • Jana Vencková | 1. 12. 2007 22:00

    Dík za skvělý tip. Udělala jsem zkusmo jednu várku a je fakt výborný, takže jsem si ověřila, že ho určitě můžu dávat jako dárek k Vánocům. Čokolády jsem dala trochu víc, 5 dkg hořké Orion.Krásné Vánoce všem!

  • Helena Pešková | 26. 11. 2007 15:44

    Taky já jsem tento recept dostala e-mailem, a tak jsem ho hned vyzkoušela.Je opravdu vynikající, já jsem jen místo čtyřech čtverečků hořké čokolády přidala rovnou celou / 100 gr / čokoládu na vaření.

  • Vladkka Nováková | 21. 11. 2007 08:15

    Jejda, to je tak dobré a zároveň strašně jednoduché. Akorát mě zaskočilo, že mi v lednici zhoustnul. No holt budu muset příště dát trochu více rumu. Já jsem totiž rumu dala méně než je v receptu.

  • Lucie Ilčíková | 12. 11. 2007 12:32

    Tento recept jsem opravdu dostala od kamarádky mailem, zkusila jsem ho udělat a protože mi opravdu chutnal, rozhodla jsem se o něj podělit i s Vámi :o).Jak dlouho likér vydrží nevím, protože ho stačíme vždycky do 14 ti dnů zlikvidovat. V lednici bych si ho troufla skladovat i měsíc.

  • Zdeňka | 9. 11. 2007 13:02

    SALKO =kondenzované mléko slazené

  • Anonym | 9. 11. 2007 13:02

    Neslazené salko neexistuje. Salko je slazené kondenzované mléko.

  • Anonym | 9. 11. 2007 09:51

    salko neslazené?

  • Květa | 9. 11. 2007 09:33

    Salko se dává nevařené, tak jak je. Udělala jsem, je to fakt moc dobý, jen rumu jsem dala méně, bylo to krásně husté. Jak dlouho vydrží nevím, v lednici bych se nebála to nechat, je to převařené, ale sama jsem rozdávala na ochutnání, takže nevím.

  • Martina Nová | 9. 11. 2007 09:28

    Recept jsem našla taky v mailu - včera jsem ho vyrobila a je výborný!!!!! Salko se přidává nevařené. Opravdu moc dobré!

  • Hospodyňka | 8. 11. 2007 20:18

    Jakou má asi tak trvanlivost? Byl by to hezký dárek, v pěkné lahvičce s etiketkou... Takže jak dlouho předem to můžu udělat...

  • Anonym | 8. 11. 2007 15:34

    To Salko se tam dává vařené ve vodní lázni nebo se tam nalije tak jak je?

  • Katka | 8. 11. 2007 15:07

    Tak tenhle recept obletěl před týdnem mailem celé Čechy. Vypadá to pěkně, i když kalorická bomba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové kaštany Hnědý rum Hořká čokoláda Salko Smetana ke šlehání

Domácí vaječný likér

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Čínská rýže

Čínská rýže

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Domácí vaječný likér

Poslední sledované recepty

46
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
44
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
43
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
38
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Vánoční kávové čtyřlístky
Vánoční kávové čtyřlístky
Vánoční kmen bez lepku
Vánoční kmen bez lepku
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční kuba se sýrem Raclette
Vánoční marcipánová štola
Vánoční marcipánová štola
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční muffiny se sobem
Vánoční Pavlova
Vánoční Pavlova
  • Recepty.cz
  • Vánoční likér z ledových kaštanů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact