• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vánoční Cinzano
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Cinzano

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Cinzano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rýže
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks muškátový oříšek celý
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • tymián
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to přidáme všechno koření dle receptu. Svaříme 3 a 1/2 litru vody s cukrem po vychladnutí na to nalijeme, asi 3 cm pod okraj láhve. Hrdlo zavážeme celofánem, který na několika místech propícháme. Necháme 6 týdnů kvasit na světle a teple. Pak hadičkou stočíme a za stejných podmínek necháme 10 dnů ustát. Po této době stáčíme do lahví.
2
Podáváme vychlazené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:19

    musím taky zkusit ale do Vánoc už to aasi nestihnu :-(

  • Marika Š. | 26. 11. 2007 20:27

    tak Vážení je to naprostá bomba!!! na oslavě jsem všem nalila a neřekla že to není z obchodu-originál. nikdo to nepoznal a po vyzrazení že je vlastní výroby chtěli všichni recept :-) dávám za 1

  • Lucie | 5. 11. 2007 16:10

    tak už nám to kvasí v pětilitrovce :-) jsem na to hrozně zvědavá pořád chodím a čuchám :-) užasná vůně...

  • Lucie | 2. 11. 2007 11:07

    hmmm to vypadá hodně zajímavě určitě vyzkouším a dám vědět

  • Kuchařka on-line | 2. 11. 2007 08:48

    Kurs českého jazyka prosím do diskuze - Jen tak.

  • Anonym | 2. 11. 2007 08:27

    voláme oslovujeme Zuzo :-)

  • Zuzana Zelinková | 2. 11. 2007 08:23

    vím jakse píše moje jméno!!! nikdo mě nepíše Zuzy ani já se tak přiležitostně nepodepisuj!!!i Je to zdrobnělina!!! tozn. měkké i !!!!!!!!!!!!!!!! Zkuste se zeptat nějaké Zuzany jak by se asi napsala. určitě né Zuzy ani to k tomu nesedí už od poohledu.

  • Jarka O. | 2. 11. 2007 07:24

    Nene, vážení. Marie má pravdu. Kdyby se Zuzka podepsala Zuzi, bylo by její jméno nesklonné a mělo by být ve všech pádech Zuzi. Když je to Zuza, skloňuje se podle vzoru žena:-))

  • Zuzana Zelinková | 1. 11. 2007 21:40

    Zuzi :-) a jinak recept se mě zdá zajímavý

  • Anonym | 1. 11. 2007 20:47

    Marie H. Zuzi-jako jmémo a ještě k tomu zdrobnělina. se píše opravdu Zuzi vzory se na jméma nevstahují

  • Petra Špačková | 1. 11. 2007 20:05

    Zuzy-množné čísloZuzi-jednotnéanonym to má napsané dobře

  • Vendy | 1. 11. 2007 19:58

    myslela sem že se tu píšou komentáře k receptů a né vzteklé přestřelky nicméně muj muž je ze slovenska a tam to vyrábějí také ale trochu pozmění koření nám to tam chutnalo ale do výroby jsem si zatím netroufla tak to asi skusím Děkuji za recept

  • Marie H. | 1. 11. 2007 19:49

    Anonyme - to je zřejmě myšleno na mě - já jsem nenapsala, že se nepovedlo, ale že je to rozdíl od originálu. Věřte, nic jsme nešidili !Mimochodem - Zuza - bez ZuzY jako žena - bez ženY !!!

  • Anonym | 1. 11. 2007 19:39

    nechápu že se vám to nepovede asi nějak šidíte ingredience :-) a mimochodem ...Zuzi!! :-)

  • Marie H. | 1. 11. 2007 18:25

    Když kdysi nebylo k sehnání pravé Cinzano, tak jsme to taky doma vyráběli, ale na rozdíl od Zuzy musím říct, že to je velký rozdíl. To saké jsme taky zkoušeli, ale byl to jiný recept, taky jen jednou, bohatě stačilo.

  • Anonym | 1. 11. 2007 18:21

    ahoj my to u nás děláme taky a je to vážně mnamka někteří známí si myslí že je to originál :-)

  • Zuza | 1. 11. 2007 18:18

    bez hadičky se to dá jen normálně přelít přez cedník a tech kvasnic opravdu jen půl balíčku jinak to moc kvasí někteří to mohou znát pod názvem Arak

  • Marketa | 1. 11. 2007 18:08

    Da se to nejak stocit bez hadicky? Ze bych to treba jen precedila pres sito?

  • barča | 31. 10. 2007 16:25

    Já to znám jako falešné saké, dělala jsem jen jednou, nic moc. Hodně z toho prorážely kvasnice.

  • Zuza | 31. 10. 2007 09:52

    tohle u nás v rodině děláme každý rok a s originálem je to skutečně k nerozeznání podáváme vychlazené s kolečkem citronu mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Droždí Hřebíček Muškátový květ Muškátový oříšek Nové koření Rýže Skořice - mletá Tymián Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Hummus

Hummus

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

90
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Srbské rizoto
Srbské rizoto
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Vánoční Cinzano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact