• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční Cinzano
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Cinzano

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Cinzano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rýže
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks muškátový oříšek celý
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • tymián
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to přidáme všechno koření dle receptu. Svaříme 3 a 1/2 litru vody s cukrem po vychladnutí na to nalijeme, asi 3 cm pod okraj láhve. Hrdlo zavážeme celofánem, který na několika místech propícháme. Necháme 6 týdnů kvasit na světle a teple. Pak hadičkou stočíme a za stejných podmínek necháme 10 dnů ustát. Po této době stáčíme do lahví.
2
Podáváme vychlazené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:19

    musím taky zkusit ale do Vánoc už to aasi nestihnu :-(

  • Marika Š. | 26. 11. 2007 20:27

    tak Vážení je to naprostá bomba!!! na oslavě jsem všem nalila a neřekla že to není z obchodu-originál. nikdo to nepoznal a po vyzrazení že je vlastní výroby chtěli všichni recept :-) dávám za 1

  • Lucie | 5. 11. 2007 16:10

    tak už nám to kvasí v pětilitrovce :-) jsem na to hrozně zvědavá pořád chodím a čuchám :-) užasná vůně...

  • Lucie | 2. 11. 2007 11:07

    hmmm to vypadá hodně zajímavě určitě vyzkouším a dám vědět

  • Kuchařka on-line | 2. 11. 2007 08:48

    Kurs českého jazyka prosím do diskuze - Jen tak.

  • Anonym | 2. 11. 2007 08:27

    voláme oslovujeme Zuzo :-)

  • Zuzana Zelinková | 2. 11. 2007 08:23

    vím jakse píše moje jméno!!! nikdo mě nepíše Zuzy ani já se tak přiležitostně nepodepisuj!!!i Je to zdrobnělina!!! tozn. měkké i !!!!!!!!!!!!!!!! Zkuste se zeptat nějaké Zuzany jak by se asi napsala. určitě né Zuzy ani to k tomu nesedí už od poohledu.

  • Jarka O. | 2. 11. 2007 07:24

    Nene, vážení. Marie má pravdu. Kdyby se Zuzka podepsala Zuzi, bylo by její jméno nesklonné a mělo by být ve všech pádech Zuzi. Když je to Zuza, skloňuje se podle vzoru žena:-))

  • Zuzana Zelinková | 1. 11. 2007 21:40

    Zuzi :-) a jinak recept se mě zdá zajímavý

  • Anonym | 1. 11. 2007 20:47

    Marie H. Zuzi-jako jmémo a ještě k tomu zdrobnělina. se píše opravdu Zuzi vzory se na jméma nevstahují

  • Petra Špačková | 1. 11. 2007 20:05

    Zuzy-množné čísloZuzi-jednotnéanonym to má napsané dobře

  • Vendy | 1. 11. 2007 19:58

    myslela sem že se tu píšou komentáře k receptů a né vzteklé přestřelky nicméně muj muž je ze slovenska a tam to vyrábějí také ale trochu pozmění koření nám to tam chutnalo ale do výroby jsem si zatím netroufla tak to asi skusím Děkuji za recept

  • Marie H. | 1. 11. 2007 19:49

    Anonyme - to je zřejmě myšleno na mě - já jsem nenapsala, že se nepovedlo, ale že je to rozdíl od originálu. Věřte, nic jsme nešidili !Mimochodem - Zuza - bez ZuzY jako žena - bez ženY !!!

  • Anonym | 1. 11. 2007 19:39

    nechápu že se vám to nepovede asi nějak šidíte ingredience :-) a mimochodem ...Zuzi!! :-)

  • Marie H. | 1. 11. 2007 18:25

    Když kdysi nebylo k sehnání pravé Cinzano, tak jsme to taky doma vyráběli, ale na rozdíl od Zuzy musím říct, že to je velký rozdíl. To saké jsme taky zkoušeli, ale byl to jiný recept, taky jen jednou, bohatě stačilo.

  • Anonym | 1. 11. 2007 18:21

    ahoj my to u nás děláme taky a je to vážně mnamka někteří známí si myslí že je to originál :-)

  • Zuza | 1. 11. 2007 18:18

    bez hadičky se to dá jen normálně přelít přez cedník a tech kvasnic opravdu jen půl balíčku jinak to moc kvasí někteří to mohou znát pod názvem Arak

  • Marketa | 1. 11. 2007 18:08

    Da se to nejak stocit bez hadicky? Ze bych to treba jen precedila pres sito?

  • barča | 31. 10. 2007 16:25

    Já to znám jako falešné saké, dělala jsem jen jednou, nic moc. Hodně z toho prorážely kvasnice.

  • Zuza | 31. 10. 2007 09:52

    tohle u nás v rodině děláme každý rok a s originálem je to skutečně k nerozeznání podáváme vychlazené s kolečkem citronu mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Droždí Hřebíček Muškátový květ Muškátový oříšek Nové koření Rýže Skořice - mletá Tymián Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Mufínky

Mufínky

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

57
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
40
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
35
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
28
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
25
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Vánoční Cinzano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact