• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční Cinzano
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční Cinzano

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční Cinzano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rýže
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks muškátový oříšek celý
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • tymián
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to přidáme všechno koření dle receptu. Svaříme 3 a 1/2 litru vody s cukrem po vychladnutí na to nalijeme, asi 3 cm pod okraj láhve. Hrdlo zavážeme celofánem, který na několika místech propícháme. Necháme 6 týdnů kvasit na světle a teple. Pak hadičkou stočíme a za stejných podmínek necháme 10 dnů ustát. Po této době stáčíme do lahví.
2
Podáváme vychlazené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:19

    musím taky zkusit ale do Vánoc už to aasi nestihnu :-(

  • Marika Š. | 26. 11. 2007 20:27

    tak Vážení je to naprostá bomba!!! na oslavě jsem všem nalila a neřekla že to není z obchodu-originál. nikdo to nepoznal a po vyzrazení že je vlastní výroby chtěli všichni recept :-) dávám za 1

  • Lucie | 5. 11. 2007 16:10

    tak už nám to kvasí v pětilitrovce :-) jsem na to hrozně zvědavá pořád chodím a čuchám :-) užasná vůně...

  • Lucie | 2. 11. 2007 11:07

    hmmm to vypadá hodně zajímavě určitě vyzkouším a dám vědět

  • Kuchařka on-line | 2. 11. 2007 08:48

    Kurs českého jazyka prosím do diskuze - Jen tak.

  • Anonym | 2. 11. 2007 08:27

    voláme oslovujeme Zuzo :-)

  • Zuzana Zelinková | 2. 11. 2007 08:23

    vím jakse píše moje jméno!!! nikdo mě nepíše Zuzy ani já se tak přiležitostně nepodepisuj!!!i Je to zdrobnělina!!! tozn. měkké i !!!!!!!!!!!!!!!! Zkuste se zeptat nějaké Zuzany jak by se asi napsala. určitě né Zuzy ani to k tomu nesedí už od poohledu.

  • Jarka O. | 2. 11. 2007 07:24

    Nene, vážení. Marie má pravdu. Kdyby se Zuzka podepsala Zuzi, bylo by její jméno nesklonné a mělo by být ve všech pádech Zuzi. Když je to Zuza, skloňuje se podle vzoru žena:-))

  • Zuzana Zelinková | 1. 11. 2007 21:40

    Zuzi :-) a jinak recept se mě zdá zajímavý

  • Anonym | 1. 11. 2007 20:47

    Marie H. Zuzi-jako jmémo a ještě k tomu zdrobnělina. se píše opravdu Zuzi vzory se na jméma nevstahují

  • Petra Špačková | 1. 11. 2007 20:05

    Zuzy-množné čísloZuzi-jednotnéanonym to má napsané dobře

  • Vendy | 1. 11. 2007 19:58

    myslela sem že se tu píšou komentáře k receptů a né vzteklé přestřelky nicméně muj muž je ze slovenska a tam to vyrábějí také ale trochu pozmění koření nám to tam chutnalo ale do výroby jsem si zatím netroufla tak to asi skusím Děkuji za recept

  • Marie H. | 1. 11. 2007 19:49

    Anonyme - to je zřejmě myšleno na mě - já jsem nenapsala, že se nepovedlo, ale že je to rozdíl od originálu. Věřte, nic jsme nešidili !Mimochodem - Zuza - bez ZuzY jako žena - bez ženY !!!

  • Anonym | 1. 11. 2007 19:39

    nechápu že se vám to nepovede asi nějak šidíte ingredience :-) a mimochodem ...Zuzi!! :-)

  • Marie H. | 1. 11. 2007 18:25

    Když kdysi nebylo k sehnání pravé Cinzano, tak jsme to taky doma vyráběli, ale na rozdíl od Zuzy musím říct, že to je velký rozdíl. To saké jsme taky zkoušeli, ale byl to jiný recept, taky jen jednou, bohatě stačilo.

  • Anonym | 1. 11. 2007 18:21

    ahoj my to u nás děláme taky a je to vážně mnamka někteří známí si myslí že je to originál :-)

  • Zuza | 1. 11. 2007 18:18

    bez hadičky se to dá jen normálně přelít přez cedník a tech kvasnic opravdu jen půl balíčku jinak to moc kvasí někteří to mohou znát pod názvem Arak

  • Marketa | 1. 11. 2007 18:08

    Da se to nejak stocit bez hadicky? Ze bych to treba jen precedila pres sito?

  • barča | 31. 10. 2007 16:25

    Já to znám jako falešné saké, dělala jsem jen jednou, nic moc. Hodně z toho prorážely kvasnice.

  • Zuza | 31. 10. 2007 09:52

    tohle u nás v rodině děláme každý rok a s originálem je to skutečně k nerozeznání podáváme vychlazené s kolečkem citronu mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Droždí Hřebíček Muškátový květ Muškátový oříšek Nové koření Rýže Skořice - mletá Tymián Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Skotská vejce

Skotská vejce

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Šumajstr

Šumajstr

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

24
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
17
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
14
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Vánoční Cinzano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact