• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánoční čatní
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční čatní

autor: jarmiljarmil
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční čatní
Vánoční čatní
Vánoční čatní
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks jablko
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžíce med
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 100
      ml voda
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce kurkuma
    • 1
      lžíce skořice
    • 10
      g zázvor strouhaný
    • 20
      g rybíz mražený
    • 1
      ks mandarinky
    • 3
      ks bobkový list
    • citronová šťáva
    • vlašské ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly výrazné.
2
Ve středně velkém hrnci svařte ocet, vodu, cukr a 2 lžíce medu, aby se vypařila silná octová chuť (vařte cca 10 minut), přidejte nakrájená jablíčka, cibulku najemno a nastrouhaný čerstvý zázvor a provařte dalších 10 minut. Do vzniklé směsi přidejte hřebíček, kurkumu a skořici a na velice mírném ohni pomalu ohřívejte dalších 30 minut, aby vůně koření krásně prostoupila celou směsí – v této časti je důležité, abychom s čatní nemíchali a zachovali tak strukturu všech ingrediencí.
3
5 minut před koncem vaření přidejte na plátky nakrájené mandarinky a zmražený červený rybíz – čatní dodá neodolatelnou barvu.
4
Jako přílohu použijte vlašské ořechy, které jste si před tím vložili do předem předehřáté trouby na 160 stupňů na 5 minut. Podávejte se sýrem, pepřem a křupavými vlašskými oříšky pro dokonalou souhru chutí. Jako přílohu zvolte bílou bagetku. Chuť dokreslete vínem Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz nebo Chianti Reserva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čatní z jablek

Čatní z jablek

Zázvorový dip

Zázvorový dip

Muffiny: Hruška, med a skořice

Muffiny: Hruška, med a skořice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Bobkový list Cibule Citronová šťáva Cukr Hřebíček Jablko Kurkuma Mandarinky Med Rybíz Skořice Vlašské ořechy Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

230
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
152
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
149
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
141
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
121
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky
Vánoční cukroví - Skořicové a kořeněné…
Vánoční cukroví-Vosí hnízda
Vánoční cukroví-Vosí hnízda
Vánoční čokoládové sušenky
Vánoční čokoládové sušenky
Vánoční hruškový závin
Vánoční hruškový závin
Vánoční cheesecake
Vánoční cheesecake
  • Recepty.cz
  • Vánoční čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact