• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka po x-té

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka po x-té
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 220
      g máslo , nebo Hera
    • 220
      g cukr krystal
    • 4
      žloutek
    • 60
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • sůl
    • rozinky
    • mandle
    • ořechy
    • citronová kůra
    • vejce
    • vanilka (lze přidat)
    • párátka či špejle

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme vykynout na kvásek. Do mísy dáme mouku, tuk, cukr, sůl, žloutky, přídáme kvásek, mléko a zpracujeme těsto. Do těsta můžeme přidat rozinky, mandle či ořechy, záleží na chuti každého.
2
Necháme pořádně vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé uděláme 9 dílků a pleteme vánočku (celkem tedy vzniknou vánočky 2). Vánočky "upevníme" špejlemi, aby držely tvar, a necháme opět vykynout. Poté potřeme vejcem a ozdobíme mandlemi nebo ořechy.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubomir klacko | 29. 7. 2007 00:24

    dňes som vyskusal vas recept je super vsetky dievcata ho chvalili vianožku som piekol prvy krat .akurat som nedal tolko mlieka.trosku dlchsie som nechal kysnut.po celu dobu pecenia potieram 3x a vyzera to super

  • Gábina Houšková | 24. 11. 2006 10:46

    Moje mamka taky dává rozinky a mandle až do jednotlivých válečk. Někdy dává rozinky jen do půlky copanu, protože bráchova rodina rozniky nejí. Taky to má výhodu, že se rozinky při pečení na povrchu nepálí.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 09:06

    Jitko, pochopila jste to dobře.Rozinky a mandle ( nakrájené na kousky ) dám do těsta cca po 1 hodině kynutí. To znamená, že těsto znovu tzv. převálím. Mám takový předpis od tchýně a dělám vánočku už přes 20 let, fakt se nechává nejméně 3 hodiny kynout.

  • Jitka Malinová | 24. 11. 2006 08:50

    Paní Hanko, neruzumím vaší poznámce, že rozinky přidáváte po 1 hod. kynutí. To znamená, že s těstem v průběhu kynutí mýcháte ?Já dávám rozinky a mandle až do válečku před pletením.Ořechy do těsta bych nedoporučovala, těsto po nich ztmavne a vypadá jak "špinavé". Jedině až navrch.

  • Hana Rožníčková | 23. 11. 2006 17:43

    Mám skoro stejný recept, akorát 1 celé máslo ( Heru do vánočky nepoužívám ), ale cukru mám méně. Nechávám kynout nejméně 3 hodiny, mandle a rozinky přidávám až tak po 1 hodině kynutí. Vydrží dlouho vláčná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Droždí Mandle Máslo Mléko Ořechy Párátka Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Ovocný dort

Ovocný dort

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

95
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
26
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
25
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-banánové…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact