• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
Napište svůj komentář k receptu

Vánočka po x-té

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánočka po x-té
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 220
      g máslo , nebo Hera
    • 220
      g cukr krystal
    • 4
      žloutek
    • 60
      g droždí
    • 0,50
      l mléko
    • sůl
    • rozinky
    • mandle
    • ořechy
    • citronová kůra
    • vejce
    • vanilka (lze přidat)
    • párátka či špejle

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme vykynout na kvásek. Do mísy dáme mouku, tuk, cukr, sůl, žloutky, přídáme kvásek, mléko a zpracujeme těsto. Do těsta můžeme přidat rozinky, mandle či ořechy, záleží na chuti každého.
2
Necháme pořádně vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé uděláme 9 dílků a pleteme vánočku (celkem tedy vzniknou vánočky 2). Vánočky "upevníme" špejlemi, aby držely tvar, a necháme opět vykynout. Poté potřeme vejcem a ozdobíme mandlemi nebo ořechy.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu při 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubomir klacko | 29. 7. 2007 00:24

    dňes som vyskusal vas recept je super vsetky dievcata ho chvalili vianožku som piekol prvy krat .akurat som nedal tolko mlieka.trosku dlchsie som nechal kysnut.po celu dobu pecenia potieram 3x a vyzera to super

  • Gábina Houšková | 24. 11. 2006 10:46

    Moje mamka taky dává rozinky a mandle až do jednotlivých válečk. Někdy dává rozinky jen do půlky copanu, protože bráchova rodina rozniky nejí. Taky to má výhodu, že se rozinky při pečení na povrchu nepálí.

  • Hana Rožníčková | 24. 11. 2006 09:06

    Jitko, pochopila jste to dobře.Rozinky a mandle ( nakrájené na kousky ) dám do těsta cca po 1 hodině kynutí. To znamená, že těsto znovu tzv. převálím. Mám takový předpis od tchýně a dělám vánočku už přes 20 let, fakt se nechává nejméně 3 hodiny kynout.

  • Jitka Malinová | 24. 11. 2006 08:50

    Paní Hanko, neruzumím vaší poznámce, že rozinky přidáváte po 1 hod. kynutí. To znamená, že s těstem v průběhu kynutí mýcháte ?Já dávám rozinky a mandle až do válečku před pletením.Ořechy do těsta bych nedoporučovala, těsto po nich ztmavne a vypadá jak "špinavé". Jedině až navrch.

  • Hana Rožníčková | 23. 11. 2006 17:43

    Mám skoro stejný recept, akorát 1 celé máslo ( Heru do vánočky nepoužívám ), ale cukru mám méně. Nechávám kynout nejméně 3 hodiny, mandle a rozinky přidávám až tak po 1 hodině kynutí. Vydrží dlouho vláčná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Droždí Mandle Máslo Mléko Ořechy Párátka Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Makový závin III.

Makový závin III.

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
AHA.cz Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Popová královna Taylor Swiftová: Pohádkové zásnuby!

Popová královna Taylor Swiftová: Pohádkové zásnuby!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

  • Recepty.cz
  • Vánočka po x-té
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact