• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vanilkový krém na dorty
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkový krém na dorty

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkový krém na dorty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 120
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 400
      g máslo
    • 1
      ks vanilka nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • saska | 13. 3. 2017 16:36

    To byla hnusárna.

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • Barbora | 6. 1. 2016 15:27

    Rozhodně bych do krému dával jen PRAVÉ máslo...Rozhodně ne heru nebo perlu..

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Martina | 22. 12. 2014 13:07

    Výborné! Jen mi tam chyběl rum ;-) a to jsme si uvědomila až byl krém na rohlíčkách. No tak je bez rumu, no :-) Ale je super!!!

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:44

    Je opravdu super....

  • Andynka | 9. 4. 2014 17:39

    Máslo musíte trošku ohrát a stejnou teplotu jako je krém :)

  • Petr | 25. 3. 2014 19:05

    Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

  • Paní Vlčková | 22. 8. 2013 00:55

    Dobrý den,zítra peču dort a mám v plánu aby byl potahovaný marcipánem. Pořád přemýšlím a došla jsem k vanilkovému neboli máslovému krému. Je vhodný nějaký z nich? Potřebuji poradit co nejrychleji prosím. Děkuji.

  • Iveta | 10. 12. 2012 21:01

    Je tenhle krém vhodný pod potahovací hmoty jako je marcipán nebo fondán? Nepoteče ta potahovka po krému? Díky za odpověď :-)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

    jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

    jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

    Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

    Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

    Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

    Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:25

    co je to ta magdalena ??? Jinak dobrý recept i pro takové gastronomické analfabety jako jsem já děkují moc

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:42

    Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

  • lili | 30. 12. 2006 21:42

    ahoj anonyme, nesmí se toho sníst kopce. kdybyste Francouzům radil, že mají dát do svého créme brulée pudinkový prášek, asi by ám vyhlásili válku. a to samé Italové třeba s krémem zabaglione... člověk to holt musí kompenzovat třeba dobrým vínem a necpat se jako nezavřený :-) já jen doufám, že kovářova kobyla bosa nechodí a že se tady nějaký skvělý krém objeví !

  • Anonym | 30. 12. 2006 18:23

    Kdo ví,jestli Magdalénu netrefil šlak z vysokého cholesterolu,tak se možná obrací proto,že tady mohla ještě být,kdyby všude nevrážela tolik vajec.V tomto receptu je taky máslo,ale kdo má problémy,může nahradit jiným tukem.

  • lili | 30. 12. 2006 17:16

    kde je poctivý vanilkový krém ze šlehačky, žloutků, cukru, případně sýra typu mascarpone, lučina či philadelphia? češi jsou holt na ten pudink ... magdalena se v hrobě obrací

  • Andy | 5. 10. 2006 21:32

    Zkoušela jsem to dělat z vody,krém byl naprosto úžasnej.Nakonec jsem přidala kakao,protože u nás jsou v kurzu čokoládový krémy a sklidila jsem obrovský úspěch.Chválím,už nebudu dělat jiný!!!

  • Ivana Kašparovská | 15. 9. 2006 16:02

    Krém je výborný, dělám ho ale tak, že nejdřív našlehám máslo a pak do něj po trochách zašlehávám uvařený vachlazený puding. Na závěr zašlehám po kapkách trochu rumu (pokojové teploty!). Pro změnu lze přidat kakao a nebo kávu.

  • zuzanka Havlová | 15. 9. 2006 13:17

    uplně super

  • Petr | 8. 7. 2006 13:35

    Ženský, dejte do toho 3 lžíce medu a zblázníte se :o) Petr

  • Jana z VM | 16. 3. 2006 06:59

    Taky vařím puding stejně, aby byl hodně hustý a sladký, aby se nemusel potom přidávat cukr. Moje maminka mě ale naučila našlehat máslo a potom zašlehávat postupně puding, lépe se krém našlehá, přidávám ještě trošku rumu. Nikdy jsem to nedělala z vody a nikdy se nestalo, že by krém žluknul, zvlášť o Vánocích, kdy je zima. Já většinou ještě do tohoto krému přidávám v páře našlehaná vejce s cukrem, krém je ještě více odlehčený a daleko lepší. Je pravda, že do věnečků dávám toho pudingu trochu víc.

  • Jana z Trutnova | 15. 3. 2006 17:00

    výborný! Hrozně dlouho dobu jsem sháněla krém do dortů vždycky byl šíleně řidkej nebo nebyl dobrej zkoušela jsem i kupované např. dr. Oetker ale toho bylo zase málo. Až tento je opravdu super, je ho hodně a je výbornej dorty bez něho už nedělám. Ještě jednou paní Jitce děkuji za zveřejnění receptu.

  • Di | 15. 3. 2006 13:05

    Proč ne, ale do věnečků se dává krému hodně, proto bych ubrala máslo a dala více pudinku, který může být řidší. To znamená alespoň 7 dl mléka na 2 balíčky pudinkového prášku (já dávám 8 dl a 2 zarovnané lžíce polohrubé mouky - s krémem se pak dobře pracuje), másla stačí 200 - 250 g, 80 - 120 g cukru - já ho šlehám s máslem, takže raději moučkový. Vanilkový cukr uvařím v pudinku. Krém ochutím rumrm.

  • martina krchnava | 15. 3. 2006 12:48

    Mozem tento krem pouzit aj na venceky pripadne aj na veterniky? prosim odpoved na krchmacka@centrum.sk dakujem

  • Zuza | 5. 2. 2006 11:26

    Podle rady své kolegyně používám do tohoto krému místo mléka vodu, tedy pudink se uvaří s vodou a ne s mlékem. Chuť krému to nijak neovlivní a třeba do vánočního cukroví je tato varianta lepší, protože krém nežlukne a vydrží opravdu dlouho.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Vanilka Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

83
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
50
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
38
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
36
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Vanilkový krém na dorty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact