• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vanilkový krém na dorty
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkový krém na dorty

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkový krém na dorty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 120
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 400
      g máslo
    • 1
      ks vanilka nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • saska | 13. 3. 2017 16:36

    To byla hnusárna.

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • zdněk | 25. 6. 2016 15:18

    to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

  • Barbora | 6. 1. 2016 15:27

    Rozhodně bych do krému dával jen PRAVÉ máslo...Rozhodně ne heru nebo perlu..

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Jana | 20. 11. 2015 12:23

    Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

  • Martina | 22. 12. 2014 13:07

    Výborné! Jen mi tam chyběl rum ;-) a to jsme si uvědomila až byl krém na rohlíčkách. No tak je bez rumu, no :-) Ale je super!!!

  • pecka55
    pecka55 | 16. 7. 2014 15:44

    Je opravdu super....

  • Andynka | 9. 4. 2014 17:39

    Máslo musíte trošku ohrát a stejnou teplotu jako je krém :)

  • Petr | 25. 3. 2014 19:05

    Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

  • Paní Vlčková | 22. 8. 2013 00:55

    Dobrý den,zítra peču dort a mám v plánu aby byl potahovaný marcipánem. Pořád přemýšlím a došla jsem k vanilkovému neboli máslovému krému. Je vhodný nějaký z nich? Potřebuji poradit co nejrychleji prosím. Děkuji.

  • Iveta | 10. 12. 2012 21:01

    Je tenhle krém vhodný pod potahovací hmoty jako je marcipán nebo fondán? Nepoteče ta potahovka po krému? Díky za odpověď :-)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

    jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

    jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

    Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

    Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

    Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

  • Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

    Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:25

    co je to ta magdalena ??? Jinak dobrý recept i pro takové gastronomické analfabety jako jsem já děkují moc

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:42

    Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

  • lili | 30. 12. 2006 21:42

    ahoj anonyme, nesmí se toho sníst kopce. kdybyste Francouzům radil, že mají dát do svého créme brulée pudinkový prášek, asi by ám vyhlásili válku. a to samé Italové třeba s krémem zabaglione... člověk to holt musí kompenzovat třeba dobrým vínem a necpat se jako nezavřený :-) já jen doufám, že kovářova kobyla bosa nechodí a že se tady nějaký skvělý krém objeví !

  • Anonym | 30. 12. 2006 18:23

    Kdo ví,jestli Magdalénu netrefil šlak z vysokého cholesterolu,tak se možná obrací proto,že tady mohla ještě být,kdyby všude nevrážela tolik vajec.V tomto receptu je taky máslo,ale kdo má problémy,může nahradit jiným tukem.

  • lili | 30. 12. 2006 17:16

    kde je poctivý vanilkový krém ze šlehačky, žloutků, cukru, případně sýra typu mascarpone, lučina či philadelphia? češi jsou holt na ten pudink ... magdalena se v hrobě obrací

  • Andy | 5. 10. 2006 21:32

    Zkoušela jsem to dělat z vody,krém byl naprosto úžasnej.Nakonec jsem přidala kakao,protože u nás jsou v kurzu čokoládový krémy a sklidila jsem obrovský úspěch.Chválím,už nebudu dělat jiný!!!

  • Ivana Kašparovská | 15. 9. 2006 16:02

    Krém je výborný, dělám ho ale tak, že nejdřív našlehám máslo a pak do něj po trochách zašlehávám uvařený vachlazený puding. Na závěr zašlehám po kapkách trochu rumu (pokojové teploty!). Pro změnu lze přidat kakao a nebo kávu.

  • zuzanka Havlová | 15. 9. 2006 13:17

    uplně super

  • Petr | 8. 7. 2006 13:35

    Ženský, dejte do toho 3 lžíce medu a zblázníte se :o) Petr

  • Jana z VM | 16. 3. 2006 06:59

    Taky vařím puding stejně, aby byl hodně hustý a sladký, aby se nemusel potom přidávat cukr. Moje maminka mě ale naučila našlehat máslo a potom zašlehávat postupně puding, lépe se krém našlehá, přidávám ještě trošku rumu. Nikdy jsem to nedělala z vody a nikdy se nestalo, že by krém žluknul, zvlášť o Vánocích, kdy je zima. Já většinou ještě do tohoto krému přidávám v páře našlehaná vejce s cukrem, krém je ještě více odlehčený a daleko lepší. Je pravda, že do věnečků dávám toho pudingu trochu víc.

  • Jana z Trutnova | 15. 3. 2006 17:00

    výborný! Hrozně dlouho dobu jsem sháněla krém do dortů vždycky byl šíleně řidkej nebo nebyl dobrej zkoušela jsem i kupované např. dr. Oetker ale toho bylo zase málo. Až tento je opravdu super, je ho hodně a je výbornej dorty bez něho už nedělám. Ještě jednou paní Jitce děkuji za zveřejnění receptu.

  • Di | 15. 3. 2006 13:05

    Proč ne, ale do věnečků se dává krému hodně, proto bych ubrala máslo a dala více pudinku, který může být řidší. To znamená alespoň 7 dl mléka na 2 balíčky pudinkového prášku (já dávám 8 dl a 2 zarovnané lžíce polohrubé mouky - s krémem se pak dobře pracuje), másla stačí 200 - 250 g, 80 - 120 g cukru - já ho šlehám s máslem, takže raději moučkový. Vanilkový cukr uvařím v pudinku. Krém ochutím rumrm.

  • martina krchnava | 15. 3. 2006 12:48

    Mozem tento krem pouzit aj na venceky pripadne aj na veterniky? prosim odpoved na krchmacka@centrum.sk dakujem

  • Zuza | 5. 2. 2006 11:26

    Podle rady své kolegyně používám do tohoto krému místo mléka vodu, tedy pudink se uvaří s vodou a ne s mlékem. Chuť krému to nijak neovlivní a třeba do vánočního cukroví je tato varianta lepší, protože krém nežlukne a vydrží opravdu dlouho.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Vanilka Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
16
Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný
Barevný paprikový salát…
16
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Veronika Rajek zaútočila na manželku Majka Spirita: Byla jsi eskort v Dubaji, napsala jí

Veronika Rajek zaútočila na manželku Majka Spirita: Byla jsi eskort v Dubaji, napsala jí

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Vanilkový krém na dorty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact