• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové soufflé

autor: pavelk2000
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové soufflé
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • co pořebujeme
    • 45
      g hladká mouka
    • 45
      g cukr krupice
    • 25
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce vanilkový extrakt
    • 2
      lžíce vaječný koňak
  • ozbobít
    • máslo na vymazání formiček
    • cukr krupice na vysypání formiček
    • zmrzlina k podávání
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Budete potřebovat plnotučné mléko, hladkou mouku, cukr krupici, máslo, vejce, vanilkový extrakt a pak další dochucovací prostředky. Já zvolila vaječný koňak. Troubu si dejte nahřívat včas. Mističky vymažte a vysypte. Tohle množství vystačí na 3 mističky o objemu 200 ml naplněné až po okraj plus možná malinko zbude, záleží na velikosti bílků.
2
Začněte s rendlíkem a metličkou. Smíchejte mouku s trochou mléka do hladké kašičky. Přidejte zbytek mléka a odměřených 35 g cukru. Promíchejte a zahřívejte na středním plameni na malé plotýnce. Za stálého metlání čekáme, až se začne uvolňovat pára a následně začne vše houstnout. Celkem tenhle proces potrvá 2–3 minuty. Jak uvidíte, že u dna začíná směs podezřele špatně jít, sejměte z plamene a už jen ve vzduchu stále míchejte ještě minutku. Je to makačka, ale pak to za to bude stát. V tu chvíli můžete přidat vanilkový extrakt a vaječný koňak. Hned se bude míchat lépe. A dokud je vše horké také máslo. Homogenní hmotu nechte vedle chladnout.
3
Oddělte žloutky od bílků. Do jen vlažného základu vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak při šlehání přisypávejte postupně zbylých 10 g cukru a vyčkávejte, než sníh nebude úplně tuhý. Jednu čtvrtinu jeho objemu vmíchejte něžně do směsi. Pak pomocí stěrky spojte vše dohromady. Hned můžete plnit mističky a vkládat do vyhřáté trouby.
4
* prvních 5 minut nechte teplotu na 200 – 190°C
5
* na dalších 7 až 8 minut ztlumte na 175 °C
6
* po nějakých 12 až 13 minutách dejte teplotu úplně na nulu a nechte v troubě ještě asi 4 minuty
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Soufflé
Moučníky Dopolední svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Vaječný koňak Vanilkový extrakt Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Čínské placičky

Čínské placičky

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

28
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
22
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
20
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
20
Švestková povidla
Švestková povidla
18
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact