• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vanilkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Jsou jemné, křehké a podle tohoto receptu časopisu F.O.O.D. se vám budou rozplývat na jazyku.

Rohlíčky

Suroviny

4 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr + na obalení
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 250
      g máslo změklé
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr a mleté ořechy promíchejte v míse, přidejte pokrájené změklé máslo a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a uložte minimálně přes noc do ledničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Těsto rozdělte na několik částí, každou vyválejte do válečku, odkrajujte kousky a na pracovní ploše tvarujte malé rohlíčky. Pracujte rychle, těsto má tendenci měknout a potom se hůře zpracovává. Rohlíčky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut.

RADA: Jak vytvarovat vanilkové rohlíčky

3
V mělké míse promíchejte cukr na obalování s vanilkovým cukrem. Ještě horké rohlíčky sundejte pomocí špachtle z pečicího papíru, přendejte do mísy a obalujte v cukru. Pracujte opatrně, rohlíčky jsou velmi křehké. Cukroví nechte vychladnout, naskládejte do krabice a uložte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky II.

Vanilkové rohlíčky II.

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

Vánoční vanilkové rohlíčky

Vánoční vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Vánoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Masové závitky

Masové závitky

Cuketový dort

Cuketový dort

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Ostré řízky z krkovice
Ostré řízky z krkovice
15
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
13
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz StarDance v Ostravě: Vyhráli Cina a Dyková! A museli zasáhnout proti překupníkům...

StarDance v Ostravě: Vyhráli Cina a Dyková! A museli zasáhnout proti překupníkům...

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky kakaové
Vanilkové rohlíčky kakaové
Vanilkové rohlíčky po našem
Vanilkové rohlíčky po našem
Vanilkové rohlíčky s ořechy
Vanilkové rohlíčky s ořechy
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohličky XI.
Vanilkové rohličky XI.
  • Recepty.cz
  • Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact