• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vanilkové loupáčky
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové loupáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové loupáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      vejce
    • moučkový cukr Na ozdobu
    • 100
      g cukr krupice (tj. 7-8 lžic)
    • 2
      lžíce vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Krém: obě balení pudingu rozmíchat ve 100 ml mléka. Zbylé mléko (400 ml) nalít do kastrůlku, přidat cukr, rozmíchat a přivést k varu. Do vroucího mléka pomalu lít připravenou pudinkovou směs a za stálého míchání povařit asi 1 minutu.
2
Listové těsto vyválet na tenký plát, rádélkem rozkrájet na trojúhelníky (cca 10x15x15 cm). Krém nanášet lžičkou na krátkou stranu trojúhelníčků, stočit do roliček a roličky ohnout do tvaru rohlíčku. Klást na vymaštěný plech, potřít rozšlehaným vejcem.
3
Péct v předehřáté troubě na vyšší stupeň - dozlatova (asi 15-20 min). Po vychladnutí posypat moučkovým cukrem. Výhodou je konzistence krému, při pečení z rohlíčků nevyteče. Velmi jednoduché a výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Máslové loupáčky

Máslové loupáčky

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bramborka | 12. 3. 2007 14:39

    Výborné,dělala jsem s čokoládový pudinkem a za hodinu byly pryč!Nevytekla ani kapka.1*

  • Renata Kolářová | 7. 2. 2007 13:45

    Před chvílí jsem je vytáhla z trouby a jsou výborné, nedělala jsem však rohlíčky, ale zavinuté šátečky, bála jsem se vytečení krému,který jsem vždy v kombinaci s listovým těstem škrábala z plechu, můžu jen doporučit.

  • Pavča | 23. 5. 2006 08:56

    Velmi rychlé a výborné!

  • jitka Mal. | 2. 4. 2006 19:35

    O víkendu jsem dělala s čokoládovým pudinkem, moc dobré, moc chutnalo dětem, dávám 1

  • Barbora Polakova | 1. 4. 2006 21:19

    velmi dobre.

  • Anonym | 1. 9. 2005 11:21

    Nejsem v pečení dezertů žádný začátečník, vyzkoušela jsem a hodnotím jednoznačně jako 1. Postřehy : náplně je akorát na 500 g těsta, vzniklo celkem 18 menších kousků (možná jsem dělala menší než byl návod). Jedině jsem mírně ubrala cukru do pudingu.Vypadají skvělě a chutnají také tak. Lenka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
10
Rozlítaný ptáček
Rozlítaný ptáček
10
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz U Vémoly zasahovala policie: Karlose obvinili z drogové činnosti! Hrozí mu až 18 let vězení

U Vémoly zasahovala policie: Karlose obvinili z drogové činnosti! Hrozí mu až 18 let vězení

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Vanilkové loupáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact