• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vánek
Napište svůj komentář k receptu

Vánek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Banán, jahody, kiwi, mandarinka)

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme kakao a nalijeme na plech, na který jsme dali pečící papír. Dáme do vyhřáté trouby (190-200 °C - horkovzdušná elektrická). Pečeme asi 6-8 minut. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a rozetřeme na upečený a vychladlý vánek. Na šlehačku položíme ovoce do řady tak, abychom mohli zavinout do rolády, zavineme část, položíme jiný druh ovoce a zavineme celé, zabalíme do alobalu nebo celofánu a dáme ztuhnou do ledničky. Pak si uvaříme kávu, nakrájíme vánek a popřejem dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

Lehký vánek

Lehký vánek

Sladký vánek

Sladký vánek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 14. 1. 2005 09:50

    Já to dělám bez ovoce a říkám tomu šlehačková bomba

  • Jana z VM | 22. 11. 2004 12:46

    Jak tak čtu všechny komentáře k této roládě, musím se taky přidat.Tuto roládu znám, ale dělám ji trošku jinak. Ještě se mi nestalo, že by se připálila. Musí se však dát pozor, peče se jenom chvilku, protože tam není mouka a aby se moc nevysušila, potom jde špatně rolovat a trhá se!Tady je můj recept - dělám jej léta:Ručním šlehačem šlehám 5 bílků, postupně zašlehávám 5 lžic krupicového cukru. Do tuhého sněhu zašlehám najednou všech 5 žloutků, zalšeháváme lehce. Potom do tohoto základu přes síto přeseju 3 lžíce kakaa a těsto rozetřu na plech, kde mám pergamenový papír dobře vymäzaný sádlem!! To je důledité, aby se roláda nepřichytila, dobře se rolovala až vychladne.Pečící papír vůbec nepoužívám, vždycky pouze pergamenový papír, dobře vymazaný sádlem!Peču také na 160 st. a ne dlouho - vždycky obracím, aby se upeklo stejnoměrně. Kraje těsta se nesmí připalovat. Ale to musí každý zkusit, však se na to přijde, žádný strach.Roládu nikdy neroluju dířve, než zchladne.

  • jaja13 jaja13 | 20. 11. 2004 06:21

    Když peču tuto roládu, tak maximálně na 160 - 170 stupňů. Ale když něco připálím, za to většinou recept nemůže.

  • abu | 18. 11. 2004 16:34

    Anonym - jo, taky jsem pekla na pečícím papíře, no připálilo se to. Šlehačku jsem ušlehala celkem tuhou a se ztužovačem, no rozpustila se (byla na vychladlém těstě). Vypadalo ho hrozně, ale bylo to dobré. Nevadí, zkusím to jindy.

  • Anonym | 18. 11. 2004 15:53

    Abu: jestli to nebude rukama. Ale poku je to poprvé, dá se to pochopit. Mě přijde tato roláda úplně jednoduchá. Vždy se mi povedla. Peču na pečícím papíru. A že by se mi roztekla už ušlehaná šlehačka? - dávala jsi to na úplně studenou roládu??? Někdy když nemám šlehačku, použiju krém od Dr. Oetkera.

  • abu | 16. 11. 2004 21:49

    Vladko, tedy fakt se mi to nepovedlo. Šlehačka se roztekla, těsto se připálilo. Ale zkusila jsem to bez ovoce, jen s čokoládovým zdobením. A ani hezky to nevypadá...

  • Vladka Sedláčková | 15. 11. 2004 16:20

    Já dávám 3 lžíce kakaa a šlehačku rozhodně nesladit (už ten ztužovač je mírně nasládlý).Někdy dělávám tuto roládu bez ovoce. Zkuste do šlehačky vmíchat čokoládové zdobení na dort. Je to vynikající a rychlý moučník.

  • abu | 12. 11. 2004 21:57

    vypadá to zajímavě, zkusím to. Ale ta šlehačka je sladká nebo to je sladké dost i bez oslazení šlehačky? Dík

  • alena Fryčová | 12. 11. 2004 19:41

    moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Červen Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Ovoce Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Minipizzy

Minipizzy

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

105
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
91
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Budeme u toho! Vyrazte s námi na největší mejdan seriálových hitů

Budeme u toho! Vyrazte s námi na největší mejdan seriálových hitů

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact