• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánek
Napište svůj komentář k receptu

Vánek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Banán, jahody, kiwi, mandarinka)

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme kakao a nalijeme na plech, na který jsme dali pečící papír. Dáme do vyhřáté trouby (190-200 °C - horkovzdušná elektrická). Pečeme asi 6-8 minut. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a rozetřeme na upečený a vychladlý vánek. Na šlehačku položíme ovoce do řady tak, abychom mohli zavinout do rolády, zavineme část, položíme jiný druh ovoce a zavineme celé, zabalíme do alobalu nebo celofánu a dáme ztuhnou do ledničky. Pak si uvaříme kávu, nakrájíme vánek a popřejem dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

Lehký vánek

Lehký vánek

Sladký vánek

Sladký vánek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 14. 1. 2005 09:50

    Já to dělám bez ovoce a říkám tomu šlehačková bomba

  • Jana z VM | 22. 11. 2004 12:46

    Jak tak čtu všechny komentáře k této roládě, musím se taky přidat.Tuto roládu znám, ale dělám ji trošku jinak. Ještě se mi nestalo, že by se připálila. Musí se však dát pozor, peče se jenom chvilku, protože tam není mouka a aby se moc nevysušila, potom jde špatně rolovat a trhá se!Tady je můj recept - dělám jej léta:Ručním šlehačem šlehám 5 bílků, postupně zašlehávám 5 lžic krupicového cukru. Do tuhého sněhu zašlehám najednou všech 5 žloutků, zalšeháváme lehce. Potom do tohoto základu přes síto přeseju 3 lžíce kakaa a těsto rozetřu na plech, kde mám pergamenový papír dobře vymäzaný sádlem!! To je důledité, aby se roláda nepřichytila, dobře se rolovala až vychladne.Pečící papír vůbec nepoužívám, vždycky pouze pergamenový papír, dobře vymazaný sádlem!Peču také na 160 st. a ne dlouho - vždycky obracím, aby se upeklo stejnoměrně. Kraje těsta se nesmí připalovat. Ale to musí každý zkusit, však se na to přijde, žádný strach.Roládu nikdy neroluju dířve, než zchladne.

  • jaja13 jaja13 | 20. 11. 2004 06:21

    Když peču tuto roládu, tak maximálně na 160 - 170 stupňů. Ale když něco připálím, za to většinou recept nemůže.

  • abu | 18. 11. 2004 16:34

    Anonym - jo, taky jsem pekla na pečícím papíře, no připálilo se to. Šlehačku jsem ušlehala celkem tuhou a se ztužovačem, no rozpustila se (byla na vychladlém těstě). Vypadalo ho hrozně, ale bylo to dobré. Nevadí, zkusím to jindy.

  • Anonym | 18. 11. 2004 15:53

    Abu: jestli to nebude rukama. Ale poku je to poprvé, dá se to pochopit. Mě přijde tato roláda úplně jednoduchá. Vždy se mi povedla. Peču na pečícím papíru. A že by se mi roztekla už ušlehaná šlehačka? - dávala jsi to na úplně studenou roládu??? Někdy když nemám šlehačku, použiju krém od Dr. Oetkera.

  • abu | 16. 11. 2004 21:49

    Vladko, tedy fakt se mi to nepovedlo. Šlehačka se roztekla, těsto se připálilo. Ale zkusila jsem to bez ovoce, jen s čokoládovým zdobením. A ani hezky to nevypadá...

  • Vladka Sedláčková | 15. 11. 2004 16:20

    Já dávám 3 lžíce kakaa a šlehačku rozhodně nesladit (už ten ztužovač je mírně nasládlý).Někdy dělávám tuto roládu bez ovoce. Zkuste do šlehačky vmíchat čokoládové zdobení na dort. Je to vynikající a rychlý moučník.

  • abu | 12. 11. 2004 21:57

    vypadá to zajímavě, zkusím to. Ale ta šlehačka je sladká nebo to je sladké dost i bez oslazení šlehačky? Dík

  • alena Fryčová | 12. 11. 2004 19:41

    moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Červen Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Ovoce Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

61
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
52
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
39
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact