• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vánek
Napište svůj komentář k receptu

Vánek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Banán, jahody, kiwi, mandarinka)

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme kakao a nalijeme na plech, na který jsme dali pečící papír. Dáme do vyhřáté trouby (190-200 °C - horkovzdušná elektrická). Pečeme asi 6-8 minut. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a rozetřeme na upečený a vychladlý vánek. Na šlehačku položíme ovoce do řady tak, abychom mohli zavinout do rolády, zavineme část, položíme jiný druh ovoce a zavineme celé, zabalíme do alobalu nebo celofánu a dáme ztuhnou do ledničky. Pak si uvaříme kávu, nakrájíme vánek a popřejem dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

Lehký vánek

Lehký vánek

Sladký vánek

Sladký vánek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 14. 1. 2005 09:50

    Já to dělám bez ovoce a říkám tomu šlehačková bomba

  • Jana z VM | 22. 11. 2004 12:46

    Jak tak čtu všechny komentáře k této roládě, musím se taky přidat.Tuto roládu znám, ale dělám ji trošku jinak. Ještě se mi nestalo, že by se připálila. Musí se však dát pozor, peče se jenom chvilku, protože tam není mouka a aby se moc nevysušila, potom jde špatně rolovat a trhá se!Tady je můj recept - dělám jej léta:Ručním šlehačem šlehám 5 bílků, postupně zašlehávám 5 lžic krupicového cukru. Do tuhého sněhu zašlehám najednou všech 5 žloutků, zalšeháváme lehce. Potom do tohoto základu přes síto přeseju 3 lžíce kakaa a těsto rozetřu na plech, kde mám pergamenový papír dobře vymäzaný sádlem!! To je důledité, aby se roláda nepřichytila, dobře se rolovala až vychladne.Pečící papír vůbec nepoužívám, vždycky pouze pergamenový papír, dobře vymazaný sádlem!Peču také na 160 st. a ne dlouho - vždycky obracím, aby se upeklo stejnoměrně. Kraje těsta se nesmí připalovat. Ale to musí každý zkusit, však se na to přijde, žádný strach.Roládu nikdy neroluju dířve, než zchladne.

  • jaja13 jaja13 | 20. 11. 2004 06:21

    Když peču tuto roládu, tak maximálně na 160 - 170 stupňů. Ale když něco připálím, za to většinou recept nemůže.

  • abu | 18. 11. 2004 16:34

    Anonym - jo, taky jsem pekla na pečícím papíře, no připálilo se to. Šlehačku jsem ušlehala celkem tuhou a se ztužovačem, no rozpustila se (byla na vychladlém těstě). Vypadalo ho hrozně, ale bylo to dobré. Nevadí, zkusím to jindy.

  • Anonym | 18. 11. 2004 15:53

    Abu: jestli to nebude rukama. Ale poku je to poprvé, dá se to pochopit. Mě přijde tato roláda úplně jednoduchá. Vždy se mi povedla. Peču na pečícím papíru. A že by se mi roztekla už ušlehaná šlehačka? - dávala jsi to na úplně studenou roládu??? Někdy když nemám šlehačku, použiju krém od Dr. Oetkera.

  • abu | 16. 11. 2004 21:49

    Vladko, tedy fakt se mi to nepovedlo. Šlehačka se roztekla, těsto se připálilo. Ale zkusila jsem to bez ovoce, jen s čokoládovým zdobením. A ani hezky to nevypadá...

  • Vladka Sedláčková | 15. 11. 2004 16:20

    Já dávám 3 lžíce kakaa a šlehačku rozhodně nesladit (už ten ztužovač je mírně nasládlý).Někdy dělávám tuto roládu bez ovoce. Zkuste do šlehačky vmíchat čokoládové zdobení na dort. Je to vynikající a rychlý moučník.

  • abu | 12. 11. 2004 21:57

    vypadá to zajímavě, zkusím to. Ale ta šlehačka je sladká nebo to je sladké dost i bez oslazení šlehačky? Dík

  • alena Fryčová | 12. 11. 2004 19:41

    moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Červen Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Ovoce Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
12
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
12
Domácí granola
Domácí granola
12
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact