• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valentýnský dort
Napište svůj komentář k receptu

Valentýnský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentýnský dort
Valentýnský dort
Valentýnský dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 175
      g cukr
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 430
      g hladká mouka
    • mouka
  • Náplň
    • 100
      g maliny
    • 100
      g jahody
    • 200
      ml smetana
    • vanilkový cukr
    • 100
      g rybíz vše zmrazené
    • 1
      balíček želatina červená

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30 minut do chladničky. Z kartonu vystřihneme srdce asi 25x25 cm. Oddělíme 600 g těsta a zbytek vrátíme do chladničky. Na pomoučeném vále těsto vyválíme. Podle šablony vykrojíme tvar srdce. Troubu předehřejeme na 175 °C. Korpus pečeme asi 10 minut a několikrát jej propíchneme vidličkou.
2
Okraj srdce: ze zbylého těsta vyválíme váleček silný jako prst. Na předpečený korpus kolem dokola položíme váleček z těsta. Celé srdce potřeme studenou vodou. Zvýšený okraj nakonec ozdobíme vidličkou. Pečeme ještě asi 10 minut. Hotové necháme vychladnout.
3
Náplň: zmrzlé ovoce dáme do středu srdce a několik kousků odložíme. Želatinu připravíme dle návodu. Až začne tuhnout, ovoce jí pomalu přeléváme. V chladničce necháme ztuhlout. Smetanu ušlaháme dotuha, a cukrářským sáčkem dort ozdobíme a poklademe nejhezčím ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Valentýnský snídaňový toast

Valentýnský snídaňový toast

Valentýnský avokádový sendvič

Valentýnský avokádový sendvič

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Violetta | 24. 8. 2014 17:13

    Mňamka hm delam rada dorty <:-) <3 :-)) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  • NIKOLKA KARLOVÁ | 25. 2. 2013 15:25

    TO JE KRASNY JAKO VENDELIN ANDDRLE A JOSEF LAKATOS HNED :-* :-* :-* :-* :-* :-* ¨BYCH VAS SNEDLA

  • Marinka | 10. 2. 2013 22:11

    Ten recept vypada, ze to bude hodne tvrdy.

  • Marinka | 10. 2. 2013 22:11

    Ten recept vypada, ze to bude hodne tvrdy.

  • Marinka | 10. 2. 2013 22:11

    Ten recept vypada, ze to bude hodne tvrdy.

  • Marinka | 10. 2. 2013 22:11

    Ten recept vypada, ze to bude hodne tvrdy.

  • Marinka | 10. 2. 2013 22:11

    Ten recept vypada, ze to bude hodne tvrdy.

  • nikolia | 4. 2. 2013 15:20

    Vipadáto dobře <:-)

  • nikolia | 4. 2. 2013 15:18

    To musí bít mnamka :-|

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 12:03

    Mňamka 8-)

  • Ewa Farná | 7. 8. 2012 10:57

    cqdeěp+uudhgdilutdkjgfihjgkhjgklmvjhlj =-O

  • teir
    teir | 24. 3. 2011 10:16

    Вкусный торт =)

  • Bohackova | 16. 2. 2011 19:23

    IngredienceDětské piškoty 1 balíček Pikantní marmeláda Ovocná šťáva Ovoce Na ozdobení Cuketová hmotaCuketa 400 g Ovoce Dle sezóny (jablka, rybíz, meruňky) 400 g Med Nebo cukr Skořice Rozinky Oříšky Pudinkový prášek Dle chuti 1 balíček Tvarohová hmotaTvaroh Nebo velký jogurt 1 ks Šlehačka Výborná je i v prášku 1 ks Želatina Půl sáčku Mléko 2 dl Cukr Citrónová šťáva Postup přípravy: Obtížnost Středně obtížné Piškoty natřeme marmeládou, po dvou slepíme k sobě a vyložíme jimi dortovou formu, piškoty ještě lehce pokropíme ovocnou šťávou (případně rumem či vínem). Piškoty zalijeme cuketovou hmotou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí přidáme tvarohovou hmotu, po jejím ztuhnutí ozdobíme dort ovocem a případně můžeme ovoce zalít želatinou (ovocná šťáva a zbývající želatina). Cuketová hmota: cuketu nakrájíme na kousky a spolu s ovocem podusíme do měkka, podléváme jen trochu. Po zchladnutí ze směsi scedíme přebytečnou vodu, směs rozmixujeme, ochutíme, přidáme hrozinky, oříšky a pudinkový prášek a směs řádně provaříme. Tvarohová hmota: ušleháme šlehačku, smícháme z tvarohem a připravenou želatinou (2 dcl mléka a půl sáčku želatiny), ochutíme.

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 16:50

    Hodně pracné asi ne?

  • atka capova | 14. 2. 2009 02:15

    ahoj, pro Janu: ještě jsem nepekla, ale podle receptu vanilkový curk určitě do šlehačky. Ale já ho dávám normálně i do těsta.

  • jana soukupova | 13. 2. 2009 19:46

    ma prozbu pisete tam o vanilkovim cukru ale pak nepisete kam ho primichat prosim o odpoved dekuji

  • Lenka Kaňová | 14. 2. 2007 09:49

    Dort jsem pekla včera, den před Valentýnem. Těsto bylo moc suché a strašně se drobilo, přidala jsem tam ještě jedno vejce a na ovonění nastrouhanou kůru z limetky. Korpus jsem vykrojila radýlkem podle oka. Okraj mi vůbec nedržel, musela jsem ho pospichovat párátky. Po upečení bylo těsto tvrdé doslova jako kámen, ale chuťově celkem přijatelné, jako linecké. Náplň jsem udělala z 1 jogurtu, 1 zakysané smetany, hrsti hnědého cukru a mražených borůvek. Povrch jsem posypala kokosem a ze zbylých mražených borůvek vytvořila vzkaz k Valentýnovi. Přes noc jsem nechala odpočinout v lednici. Můj australský partner si velice pochutnal, přestože dort nešel ukrajovat lžičkou (těsto bylo tak tvrdé). Vzal si srdce do ruky a ukusoval..

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2007 14:44

    Anonym, tvar cesto udrží, je to miesené cesto, nie piškótové, nemôže sa teda roztiecť.

  • Anonym | 1. 2. 2007 14:26

    Ahoj, chápete někdo jak ten dort péct, aby udržel tvar srdce??

  • Anonym | 3. 2. 2006 16:00

    Dort vypadá velice dobře:)Vyzkoušíme a uvidíme co na to můj přítel.

  • biebie | 18. 1. 2006 19:54

    Vyzkousim a uvidime co na to pritel :0)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Valentýn
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jahody Maliny Máslo Mouka Rybíz Smetana Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Avokádový krém

Avokádový krém

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

34
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnské srdce
Valentýnské srdce
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský řez
Valentýnský řez
Valentýnský snídaňový toast
Valentýnský snídaňový toast
Válka barev - předkrm z avokáda
Válka barev - předkrm z avokáda
  • Recepty.cz
  • Valentýnský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact