• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valentýnské srdce
Napište svůj komentář k receptu

Valentýnské srdce

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentýnské srdce
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks vejce
    • 125
      g cukr krupice
    • 75
      g máslo
    • 150
      g čokoláda - mléčná
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • tuk na vymazání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy
  • Náplň:
    • 200
      g mascarpone
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml likér smetanový (whisky cream, bailey s)
    • 1
      špetka pepř mletý Kajenský
  • Dohotovení:
    • 1
      balíček želé dortové
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
2
Hmotou naplníme formu ve tvaru srdce vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Mascarpone smícháme s cukrem, vyšlehanou smetanou, ochutíme likérem a kajenským pepřem.
3
Náplň rozetřeme na korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Polovinu obarvíme červenou barvou, rozlijeme na tácek s okrajem na vrstvu silnou asi 3 mm a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí vykrájíme z červeného želé různě velká srdíčka a rozložíme je na jednu polovinu dortu. Na druhou polovinu naskládáme očištěné, na plátky nakrájené jahody. Zbylé čiré želé rozehřejeme a přelijeme jím povrch dortu. Dort uložíme do chladničky.
4
Po ztuhnutí sejmeme formu a strany dortu případně ozdobíme červenými srdíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srdce po myslivecku

Srdce po myslivecku

srdce na divoko

srdce na divoko

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Valentýn
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Likér Mascarpone Máslo Moučkový cukr Pepř mletý Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vejce Želé dortové
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny
19
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Francouzský dresing
Francouzský dresing
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy 20. narozeniny seriálu Ulice: Kdo na oslavě zazářil svým outfitem?

20. narozeniny seriálu Ulice: Kdo na oslavě zazářil svým outfitem?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Štěpán Kozub 2 roky po kolapsu: Ne, tempo jsem nezmírnil!

Štěpán Kozub 2 roky po kolapsu: Ne, tempo jsem nezmírnil!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský dort
Valentýnský dort
Valentýnský řez
Valentýnský řez
  • Recepty.cz
  • Valentýnské srdce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact