• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valentínská krupicová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Valentínská krupicová srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentínská krupicová srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra
    • 80
      g krupice
    • 2
      ks žloutek
  • Na obalovaní a smažení:
    • 1
      ks vejce
    • kokos
    • máslo
  • Ovocná omáčka:
    • cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      ml voda
    • ovoce zmrazené višně nebo lesní směs, příp. jiné červené ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vanilkového cukru, nastrouhané citrónové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Kaši necháme vychladnout a potom přidáme žloutky. Vše dobře rozmícháme. Krupicové těsto natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na plech opláchnutý studenou vodou a necháme zaschnout. Ze zaschlého těsta vykrajujeme formičkou srdíčka a opatrně je obalujeme postupně v rozmíchaném vejci a potom v kokosové moučce.
2
Zmrazené čerstvé ovoce rozehřejeme a osladíme podle chuti. Směs přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve 100 ml studené vody a přilijeme ho k vařícímu se ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 2 min. do houstnoucí směsi. Potom ovocnou omáčku udržujeme za občasného promíchání na mírném ohni teplou. Na pánvi rozehřejeme máslo a obalená srdíčka na něm do zlatova osmažíme. Srdíčka podáváme teplá, přelitá ovocnou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše se sněhem

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:52

    Áno Zdenka, flameri je vlastne hustá krupicová kaša ochutená vanilkovým cukrom, ktorá sa po stuhnutí vyklopí z formičiek a ozdobí kompótom, poleje šťavou a môžete ozdobiť aj šľahačkou, posypať kakaom... mňam:)))

  • Zdenka Korábová | 16. 2. 2008 17:21

    Určitě se dají použít obě. Z dětské bude jemnější,jak píše Terezka. Vzpomněla jsem si na studia na SŠSS, zvané knédlfakulta, tuto vylepšené krupicové kaši se řikalo Flameri a podávala se jako moučník ve studentské jídelně, nebyla smažená pouze jako pudinky a politá ovocným přelivem ze sirupu a i tak byla velmi chutná. Zase ji zkusím

  • Tereza J. | 16. 2. 2008 12:08

    Evička, robila som z detskej krupice, je jemnejšia. Ale myslím, že dobrý výsledok by bol aj z hrubej krupice. Fotku som už poslala.

  • Eva | 15. 2. 2008 22:20

    Už je po Valentýnu, ale to nevadí, stejně by mě zajímalo - jakou krupici mám použít? Klasickou hrubou nebo dětskou krupičku nebo si můžu vybrat podle toho co mám doma?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Vaření Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Kokos Krupice Máslo Mléko Ovoce Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

152
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
127
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
83
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
49
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
46
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Deník Aha! 2.8.2025

Deník Aha! 2.8.2025

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
  • Recepty.cz
  • Valentínská krupicová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact