• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Valašský "bigmac" bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašský "bigmac" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
    • 1
      l sterilované zelí
    • 0,50
      balíček majoránka pokud máte čerstvou je to ideální
    • 0,50
      balíček kmín
    • 4
      ks vejce ideálně domácí
    • 1
      hrst mouka dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
    • 0,50
      kg uzené maso žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.
2
Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbost | 5. 2. 2012 16:23

    My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém! Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Majoránka Mouka Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Melounový salát

Melounový salát

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

68
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
63
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
52
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
51
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact