• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
Napište svůj komentář k receptu

Valašské koláče - Frgále

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské koláče - Frgále
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      g sůl
    • 80
      g máslo
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
2
Z pečícího papíru vystřihneme dva kruhy, které potřeme rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každý díl těsta rozválíme na tenkou placku na připravený papír. Těsto musí být velmi tenké.
3
Na placky potom střídavě nanášíme různé náplně, tvarohovou, makovou, hruškovou, povidlovou.
4
Koláče pečeme při teplotě 180°C a po upečení ještě horké polijeme rozpuštěným máslem a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgále

Valašské frgále

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kutululujarmil | 25. 2. 2017 18:41

    řidký... řidký... nastavit moukou a nechat znovu kynout, tyto komentáře mají být před receptem... pak už je to naprd, když člověk hledá co je blbě...

  • Eman | 2. 6. 2016 19:35

    Na 250 g mouky je to docela hodně mléka :-\

  • jarka | 5. 4. 2016 22:27

    dobry kolac.testo nejdriv tuzsi,ale po naplneni a upeceni mnamka.udelala jsem dva o prumeru 30 cm.

  • jarka | 5. 4. 2016 22:25

    vinikajici kolac.testo po priprave tuzi,ale po upeceni mekoucky.delala jsem je z orechovou naplni,mnamka.z testa dva kolace o primeru 30 cm.diky

  • petrasekerkova | 30. 11. 2015 16:03

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vzniklo mi tekuté těsto :-\ . Přidala jsem ještě určitě o půlku více mouky. Teď to kyne, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Maso tří barev

Maso tří barev

Milionová polévka

Milionová polévka

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

33
Křehké sušenky s krémem
Křehké sušenky s krémem
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Smutný telefonát Hezuckému do nemocnice: Usnul mezi vstupem, pak radost z návštěvy

Smutný telefonát Hezuckému do nemocnice: Usnul mezi vstupem, pak radost z návštěvy

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Valašské frgály od babičky Martičky z…
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact