• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica II
Napište svůj komentář k receptu

Valašská kyselica II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašská kyselica II
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g kysané zelí
    • 300
      g brambory na kostičky
    • bobkový list
    • nové koření
    • kmín
    • sušené houby
    • pepř mletý
    • citron
    • bylinky
    • 30
      g máslo
    • 100
      g cibule
    • 100
      g klobása pokrájená
    • 100
      g anglická slanina
    • mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • moučkový cukr nemusí být (na dochucení)

Postup přípravy receptu

1
Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou, vyndejte bylinky a vše slijte dohromady. Na másle osmažte cibuli, klobásu, anglickou slaninu a nakonec přidejte ještě hladkou mouku. Směs rozmíchejte s mlékem, nalijte k ostatním surovinám a za občasného míchání provařte asi dvacet minut. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, dochuťte solí, pepřem a můžete také lehce přisladit moučkovým cukrem.
2
Zelí a brambory se dříve na stole objevovaly s železnou pravidelností, a tak není divu, že se připravovaly v tolika regionálních variantách. Platí to i o polévkách. Někde se jí říká zelňačka, jinde zelnica, na Valašsku je známá jako kyselica. Kromě základních surovin se do ní přidává také klobáska a zakysaná smetana.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarcaa | 21. 12. 2014 15:54

    Podle mě nejlepší recept na kyselicu na těchto stránkách. Výborná a jednoduchá. Doporučuji. <3

  • Jarcaa | 21. 12. 2014 15:54

    Podle mě nejlepší recept na kyselicu na těchto stránkách. Výborná a jednoduchá. Doporučuji. <3

  • januskaa1 | 3. 10. 2012 12:10

    Výborná, ikdyž citron opravu potřebovat nebudete.. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 3. 6. 2011 23:26

    Jaké bylinky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kyselica
Polévky Květen Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brambory Bylinky Cibule Citron Hladká mouka Klobása Kmín Kysané zelí Máslo Mléko Moučkový cukr Nové koření Pepř mletý Sůl Sušené houby Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Listové šátečky

Listové šátečky

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
56
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
46
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
42
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
39
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Vajíčkový salát podle Šárky
Vajíčkový salát podle Šárky
Vajíčkový salát se salámem
Vajíčkový salát se salámem
Valašská kyselica
Valašská kyselica
Valašská zelňačka s houbami
Valašská zelňačka s houbami
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact