• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica II
Napište svůj komentář k receptu

Valašská kyselica II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašská kyselica II
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g kysané zelí
    • 300
      g brambory na kostičky
    • bobkový list
    • nové koření
    • kmín
    • sušené houby
    • pepř mletý
    • citron
    • bylinky
    • 30
      g máslo
    • 100
      g cibule
    • 100
      g klobása pokrájená
    • 100
      g anglická slanina
    • mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • moučkový cukr nemusí být (na dochucení)

Postup přípravy receptu

1
Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou, vyndejte bylinky a vše slijte dohromady. Na másle osmažte cibuli, klobásu, anglickou slaninu a nakonec přidejte ještě hladkou mouku. Směs rozmíchejte s mlékem, nalijte k ostatním surovinám a za občasného míchání provařte asi dvacet minut. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, dochuťte solí, pepřem a můžete také lehce přisladit moučkovým cukrem.
2
Zelí a brambory se dříve na stole objevovaly s železnou pravidelností, a tak není divu, že se připravovaly v tolika regionálních variantách. Platí to i o polévkách. Někde se jí říká zelňačka, jinde zelnica, na Valašsku je známá jako kyselica. Kromě základních surovin se do ní přidává také klobáska a zakysaná smetana.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarcaa | 21. 12. 2014 15:54

    Podle mě nejlepší recept na kyselicu na těchto stránkách. Výborná a jednoduchá. Doporučuji. <3

  • Jarcaa | 21. 12. 2014 15:54

    Podle mě nejlepší recept na kyselicu na těchto stránkách. Výborná a jednoduchá. Doporučuji. <3

  • januskaa1 | 3. 10. 2012 12:10

    Výborná, ikdyž citron opravu potřebovat nebudete.. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 3. 6. 2011 23:26

    Jaké bylinky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kyselica
Polévky Květen Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brambory Bylinky Cibule Citron Hladká mouka Klobása Kmín Kysané zelí Máslo Mléko Moučkový cukr Nové koření Pepř mletý Sůl Sušené houby Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

149
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
110
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
96
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
95
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
73
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Vajíčkový salát podle Šárky
Vajíčkový salát podle Šárky
Vajíčkový salát se salámem
Vajíčkový salát se salámem
Valašská kyselica
Valašská kyselica
Valašská zelňačka s houbami
Valašská zelňačka s houbami
Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact