• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • mléko Kapka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience rozšleháme, na pánvi rozpálíme tuk a nalijeme cca 2 lžíce rozšlehaných vajec. Ono se to rozteče a krásně naskočí, po chvilce obrátíme a opečeme z druhé strany.
2
Ihned dáváme na chléb, který pomažeme hořčicí, zdobíme cibulí, okurkou, rajčetem, zkrátka libovolnou zeleninou. Rychlá svačina nebo i večeře. Toto množství je na 4-5 chlebů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vaječný chléb

Vaječný chléb

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 24. 8. 2011 09:07

    Michaela má pravdu a když jsme si přečetla některé komentáře tak dělají úplně jiné recepty .. vaječný řízek je to co je napsáno v tomto receptu .. to co zde píšete vy jsou pouze upgrady a s klasickým vaječným řízkem to nemá nic společného. a to co napsala Hana není už vůbec vaječný řízek ale to že chléb obalíte ve vajíčku a osmažíte ho jako topinku poté ho potřete hořčicí posypete nakrájenou cibulí a kyselou okurkou není vaječný řízek nýbrž dřevorubecký chléb :)

  • Anonym | 8. 1. 2007 02:05

    Já do toho rozšlehaného vejce kápnu od oka trochu mléka a místo strouhanky dávám hrubou krupici. Myslím, že se na toto jídlo vztahují oba názvy, jak smaženka, tak vaječný řízek.

  • Michaela | 6. 1. 2007 10:32

    Jak tady vidím tyto komentáře tak nevím, ale myslím si, že Jarka, Hanka i Vlastimil mluví úplně o jiných receptech (nehledě na název pokrmu).Volské oko v trojobalu je v předchozím recetpu uvedeno jako řízek z vajec.A tento vaječný řízek si můžete koupit skoro v každém občerstvení pod názvem smaženka...

  • Vlastimil | 14. 8. 2006 04:33

    Já dělám vaječný řízek úplně jinak: nejdříve udělám z vajec volské oka které po vychladnutí obalím jako řízek a ještě jednou usmažím. Podávám s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Rychlé, chutné a levné.

  • Jitka Malinová | 24. 2. 2006 08:42

    Dělám se sýrem, tvrdý nastrouhám, nebo rozmačkám trojuhelníček, přidám koření ( grilovací, chili ... ), může být i kousek cibule a pažitky. Šunku dávám jen vyjímečně, nebo až na vrch. Pokud je hmota tuhá naředím ( mlékem, pivem, vodou ). Usmažené potírám hořčicí a posypu sekanou cibulkou. Zeleninu jako přílohu ... mňam.

  • Andora | 23. 2. 2006 16:18

    Zkuste do té vaječné hmoty přidat ještě pár - nejlépe domácích škvarků. Dělávala nám to kdysi mamča a bylo to moc dobré.

  • *Jája* | 15. 9. 2005 16:59

    NEJjednodušší je klepnout 1 vejce do hrnečku, trošku našlehat, přidat 1 lžičku strouhanky, lžíci nakrájené šunky nebo měkkěho salámu a nalít na pánev. Po vyjmutí na talíř potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulí a event. trošku nasekané petrželky a ozdobit rajčaty,paprikou a nebo kyselou okurkou.

  • Lenka | 20. 2. 2005 19:44

    Když čtu ty ingredience, tak mi naskočilo, že vlastně pokaždé, když mi zůstanou vajíčka z obalování řízků, mám vaječný řízek. Akorát mě z toho nevznikne omeleta, ale opravdový řízek. Protože já tam vždycky nasypu tolik strouhanky až je ta hmota hustá a jde mi z toho udělat v rukách ,placička, něco jako karbenátek, který ještě obalím ve strouhance. Potom smažím společně s řízky a kolikrát mi to chutná víc než samotný řízek.

  • HANKA | 19. 2. 2005 08:46

    Tak to u nás se dělá tak ,že se vajíčka rozšlehají se solí,troškou mléka a pak v tom obalíme chleba a rychle ho osmažíme po obou stranách ,vyndáme ,potřeme hořčicí (kečupem) pak posypeme nadrobno nakrájenou cibulku (plátky kyselé okurky).

  • Jana Hamalova | 18. 2. 2005 18:00

    Tento řízek mi dělávala moje babička, ke které jsem , co by dítě, chodila na obědy. Jednou jsem ho chtěla udělat, ale nedá se popsat, co z toho bylo. Babička uz dávno zemřela, tak mi neměl kdo poradit, jak na to. Jarko to je to, co mi tak chutnalo jako dítěti. Dík, musim to zkusit.

  • Naďa | 18. 2. 2005 11:14

    Pro Alenu: zkoušela jsem to taky,ale ta rozšlehaná hmota těmi přísadami nějak ztěžkne a na pánvi se pak nenafoukne.Možná by bylo líp,posypat šunkou,nebo sýrem až těsně před obracením řízku.A mimo to,když se to obloží zeleninou(cibule je nutná,protože je na tom moc dobrá,když se prohřeje)je to barevné i tak!Ale zkuste , uvidíte a dejte vědět.Mimochodem,tu cibuli krájím na tenounká půlkolečka.

  • Alena | 18. 2. 2005 11:04

    Dobrý nápad, ještě bych do vajíčka před strouhankou nasypala třeba šunku jemně pokrájenou, smíchanou s petrželou, nebo paprikou aby to mělo mozaiku. Zkusím a uvidím až bude chvilka......

  • Jarka | 18. 2. 2005 10:46

    Já dělám vaječný řízek trošku jinak: Na pánvi rozpustíme kousek másla, naspypeme strouhanku, rozklepneme vajíčko (jako na volské oko), osolíme, zasypeme strouhankou a po chvíli až je to opečené obrátíme a dosmažíme. Podáváme s bramborem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Pepř mletý Strouhanka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

39
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Nadace Jiřího Menzela: Obří podvod! Přišli o téměř dva miliony korun...

Nadace Jiřího Menzela: Obří podvod! Přišli o téměř dva miliony korun...

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact