• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • mléko Kapka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience rozšleháme, na pánvi rozpálíme tuk a nalijeme cca 2 lžíce rozšlehaných vajec. Ono se to rozteče a krásně naskočí, po chvilce obrátíme a opečeme z druhé strany.
2
Ihned dáváme na chléb, který pomažeme hořčicí, zdobíme cibulí, okurkou, rajčetem, zkrátka libovolnou zeleninou. Rychlá svačina nebo i večeře. Toto množství je na 4-5 chlebů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Vaječný chléb

Vaječný chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 24. 8. 2011 09:07

    Michaela má pravdu a když jsme si přečetla některé komentáře tak dělají úplně jiné recepty .. vaječný řízek je to co je napsáno v tomto receptu .. to co zde píšete vy jsou pouze upgrady a s klasickým vaječným řízkem to nemá nic společného. a to co napsala Hana není už vůbec vaječný řízek ale to že chléb obalíte ve vajíčku a osmažíte ho jako topinku poté ho potřete hořčicí posypete nakrájenou cibulí a kyselou okurkou není vaječný řízek nýbrž dřevorubecký chléb :)

  • Anonym | 8. 1. 2007 02:05

    Já do toho rozšlehaného vejce kápnu od oka trochu mléka a místo strouhanky dávám hrubou krupici. Myslím, že se na toto jídlo vztahují oba názvy, jak smaženka, tak vaječný řízek.

  • Michaela | 6. 1. 2007 10:32

    Jak tady vidím tyto komentáře tak nevím, ale myslím si, že Jarka, Hanka i Vlastimil mluví úplně o jiných receptech (nehledě na název pokrmu).Volské oko v trojobalu je v předchozím recetpu uvedeno jako řízek z vajec.A tento vaječný řízek si můžete koupit skoro v každém občerstvení pod názvem smaženka...

  • Vlastimil | 14. 8. 2006 04:33

    Já dělám vaječný řízek úplně jinak: nejdříve udělám z vajec volské oka které po vychladnutí obalím jako řízek a ještě jednou usmažím. Podávám s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Rychlé, chutné a levné.

  • Jitka Malinová | 24. 2. 2006 08:42

    Dělám se sýrem, tvrdý nastrouhám, nebo rozmačkám trojuhelníček, přidám koření ( grilovací, chili ... ), může být i kousek cibule a pažitky. Šunku dávám jen vyjímečně, nebo až na vrch. Pokud je hmota tuhá naředím ( mlékem, pivem, vodou ). Usmažené potírám hořčicí a posypu sekanou cibulkou. Zeleninu jako přílohu ... mňam.

  • Andora | 23. 2. 2006 16:18

    Zkuste do té vaječné hmoty přidat ještě pár - nejlépe domácích škvarků. Dělávala nám to kdysi mamča a bylo to moc dobré.

  • *Jája* | 15. 9. 2005 16:59

    NEJjednodušší je klepnout 1 vejce do hrnečku, trošku našlehat, přidat 1 lžičku strouhanky, lžíci nakrájené šunky nebo měkkěho salámu a nalít na pánev. Po vyjmutí na talíř potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulí a event. trošku nasekané petrželky a ozdobit rajčaty,paprikou a nebo kyselou okurkou.

  • Lenka | 20. 2. 2005 19:44

    Když čtu ty ingredience, tak mi naskočilo, že vlastně pokaždé, když mi zůstanou vajíčka z obalování řízků, mám vaječný řízek. Akorát mě z toho nevznikne omeleta, ale opravdový řízek. Protože já tam vždycky nasypu tolik strouhanky až je ta hmota hustá a jde mi z toho udělat v rukách ,placička, něco jako karbenátek, který ještě obalím ve strouhance. Potom smažím společně s řízky a kolikrát mi to chutná víc než samotný řízek.

  • HANKA | 19. 2. 2005 08:46

    Tak to u nás se dělá tak ,že se vajíčka rozšlehají se solí,troškou mléka a pak v tom obalíme chleba a rychle ho osmažíme po obou stranách ,vyndáme ,potřeme hořčicí (kečupem) pak posypeme nadrobno nakrájenou cibulku (plátky kyselé okurky).

  • Jana Hamalova | 18. 2. 2005 18:00

    Tento řízek mi dělávala moje babička, ke které jsem , co by dítě, chodila na obědy. Jednou jsem ho chtěla udělat, ale nedá se popsat, co z toho bylo. Babička uz dávno zemřela, tak mi neměl kdo poradit, jak na to. Jarko to je to, co mi tak chutnalo jako dítěti. Dík, musim to zkusit.

  • Naďa | 18. 2. 2005 11:14

    Pro Alenu: zkoušela jsem to taky,ale ta rozšlehaná hmota těmi přísadami nějak ztěžkne a na pánvi se pak nenafoukne.Možná by bylo líp,posypat šunkou,nebo sýrem až těsně před obracením řízku.A mimo to,když se to obloží zeleninou(cibule je nutná,protože je na tom moc dobrá,když se prohřeje)je to barevné i tak!Ale zkuste , uvidíte a dejte vědět.Mimochodem,tu cibuli krájím na tenounká půlkolečka.

  • Alena | 18. 2. 2005 11:04

    Dobrý nápad, ještě bych do vajíčka před strouhankou nasypala třeba šunku jemně pokrájenou, smíchanou s petrželou, nebo paprikou aby to mělo mozaiku. Zkusím a uvidím až bude chvilka......

  • Jarka | 18. 2. 2005 10:46

    Já dělám vaječný řízek trošku jinak: Na pánvi rozpustíme kousek másla, naspypeme strouhanku, rozklepneme vajíčko (jako na volské oko), osolíme, zasypeme strouhankou a po chvíli až je to opečené obrátíme a dosmažíme. Podáváme s bramborem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Pepř mletý Strouhanka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Kubánský dort

Kubánský dort

Azu po česku

Azu po česku

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
26
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v…
25
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact