• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak třený - 1930
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný koňak třený - 1930

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný koňak třený - 1930
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 2
      vanilka cm
    • 0,50
      l mléko svařené, nebo smetany
    • 120
      g konzumní líh 80%
  • Rozpočet
    • 8
      ks žloutek
    • 300
      g cukr
    • vanilka
    • 0,50
      l smetana svařená
    • konzumní líh 80% 1/8

Postup přípravy receptu

1
Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo smetanu a naposled zamícháme čistý líh. Dobře umíchaný koňak nalijeme do čistých lahví, zazátkujeme je a zapečetíme. Nikdy nesměl chybět na vánočním stole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vaječný koňak

Vaječný koňak

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák | 11. 11. 2011 07:23

    Paní Lado Tak jsem to vyskoušel a zjistil jsem že se mi hrudky nedělají.Je jen jedna možnost proč se Vám udělaly.Použila jste mléko z marketu a šlehačku z dlouhou trvanlivostí..Toto zboží je vyráběno z řepkového oleje a mléčné sušiny a vody.Proto to má trvamlivost 3 a více měsíců.V roce 1930 nic takového neexistovalo.V kombinaci s alkoholem se to mohlo vysrážet.Jinak je to velmi výborný vaječný koňak.Pil jsem ho o vánocích celé dětství.Náprava jedině používat mléko sice pastelované ale s krátkou trvanlivostí,to samé smetana.To je záruka že je z kravského mléka.Hezkýn den

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 10:04

    Hmmm, nevím, kde nastala chyba, je to přesně opsaný recept z Knihy rozpočtů a kuchařských předpisů paní M. Janků - Sandtnerové, kterou já používám skoro jako kuchařskou bibli.... Zatím se mi nestalo, aby mi z této knihy nějaký recept nevyšel. Je pravda, že přímo tento recept jsem zatím nekoušela.... V receptu je velmi zdůrazněno, že mléko (či smetana) musí být vychladlé - nenastala chybka tady? Asi bych taky zkusila projet to mixerem, případně procedit (propasírovat hrudky) přes jemné sítko...

  • Di - | 15. 12. 2009 08:02

    A co kdybyste hrudkový koňak zcela moderně rozmixovala? Nepomohlo by to?

  • Lada Javorkova | 15. 12. 2009 07:35

    Bezne nekritizuji recepty druhych, protoze vim, ze jim se jiste dari podle nich vytvorit kreace kterym chutove bunky neodolaji, ale bohuzel o tomto receptu to napsat nemohu. Problem byl ten, ze se na konaku utvoril skraloup diky smetane, a ted je konak hrudkovaty ;-(. Postupovala jsem presne podle receptu, ale nezdarilo se....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Konzumní líh 80% Mléko Smetana Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Bulharský salát

Bulharský salát

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

71
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí…
16
Svařák
Svařák
16
Limetkové kokosky
Limetkové kokosky

Zajímavé články

Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
AHA.cz Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Miss Kočendová těsně před porodem: Zrušila dětský pokojíček!

Miss Kočendová těsně před porodem: Zrušila dětský pokojíček!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak třený - 1930
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact