• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak třený - 1930
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný koňak třený - 1930

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný koňak třený - 1930
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 2
      vanilka cm
    • 0,50
      l mléko svařené, nebo smetany
    • 120
      g konzumní líh 80%
  • Rozpočet
    • 8
      ks žloutek
    • 300
      g cukr
    • vanilka
    • 0,50
      l smetana svařená
    • konzumní líh 80% 1/8

Postup přípravy receptu

1
Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo smetanu a naposled zamícháme čistý líh. Dobře umíchaný koňak nalijeme do čistých lahví, zazátkujeme je a zapečetíme. Nikdy nesměl chybět na vánočním stole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vaječný koňak

Vaječný koňak

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák | 11. 11. 2011 07:23

    Paní Lado Tak jsem to vyskoušel a zjistil jsem že se mi hrudky nedělají.Je jen jedna možnost proč se Vám udělaly.Použila jste mléko z marketu a šlehačku z dlouhou trvanlivostí..Toto zboží je vyráběno z řepkového oleje a mléčné sušiny a vody.Proto to má trvamlivost 3 a více měsíců.V roce 1930 nic takového neexistovalo.V kombinaci s alkoholem se to mohlo vysrážet.Jinak je to velmi výborný vaječný koňak.Pil jsem ho o vánocích celé dětství.Náprava jedině používat mléko sice pastelované ale s krátkou trvanlivostí,to samé smetana.To je záruka že je z kravského mléka.Hezkýn den

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 10:04

    Hmmm, nevím, kde nastala chyba, je to přesně opsaný recept z Knihy rozpočtů a kuchařských předpisů paní M. Janků - Sandtnerové, kterou já používám skoro jako kuchařskou bibli.... Zatím se mi nestalo, aby mi z této knihy nějaký recept nevyšel. Je pravda, že přímo tento recept jsem zatím nekoušela.... V receptu je velmi zdůrazněno, že mléko (či smetana) musí být vychladlé - nenastala chybka tady? Asi bych taky zkusila projet to mixerem, případně procedit (propasírovat hrudky) přes jemné sítko...

  • Di - | 15. 12. 2009 08:02

    A co kdybyste hrudkový koňak zcela moderně rozmixovala? Nepomohlo by to?

  • Lada Javorkova | 15. 12. 2009 07:35

    Bezne nekritizuji recepty druhych, protoze vim, ze jim se jiste dari podle nich vytvorit kreace kterym chutove bunky neodolaji, ale bohuzel o tomto receptu to napsat nemohu. Problem byl ten, ze se na konaku utvoril skraloup diky smetane, a ted je konak hrudkovaty ;-(. Postupovala jsem presne podle receptu, ale nezdarilo se....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Konzumní líh 80% Mléko Smetana Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Mexické maso

Mexické maso

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Švestková nutela
Švestková nutela
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak třený - 1930
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact