• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Václavkový guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 172
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Václavkový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rostlinný olej
    • 2
      cibule
    • paprika - sladká
    • drcený kmín
    • hladká mouka
    • sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • václavky

Postup přípravy receptu

1
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a dusíme nejméně 30 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme. Rozmícháme mouku s vodou a pomalu přiléváme, až guláš zhoustne, nakonec na zjemnění přilijeme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janabrezikova@centrum.cz | 5. 10. 2015 21:42

    Luxusní a bez chyby!!!!!!!!!!!!!!!! <3

  • Pepa | 28. 9. 2013 17:40

    Konečně tam do toho guláše ,někdo přidal brambory no a já tam ještě osmahnu kousek točenýho buřtu a to je potom žrádlo!!!Václavky už mám a tak na to zítra vlítnu a udělám ho taky.Teďka jsem dodělal bedle na kmíně a rodina se pěkně nacpala a VOTOM TO JE. Tak se mějte čau Pepa.

  • Petr | 19. 10. 2012 20:57

    Dnes jsem přinesl přes kilo kloboučků, krásných z Krásné na Moravě. Do guláše nedávám smetanu, cibulový základ je samozřejmostí, dost solím a trochu pepřím, kmínu jen tak na chuť a celý. Před koncem přidám brambory na větší "měsíčky", podusím až se zbortí špičky, podávám. Luksus, dobré chutnání.

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:44

    Jen poznámka: václavkový guláš nepatří do masa :-\

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:43

    Zrovna včera byl k večeři. Já václavky miluju ;-)

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2009 09:17

    Guláš z václavek je skvělý a právě přichází jeho sezona!!!Já ho dělám bez smetany, přidám oregano, kmín (hodně), pepř, apriku (taky dost) Dusím 25 minut a stačilo. Jo zahušťuju jen chlebovými kůrkami a jen tak, abych nepotlačila chuť houbiček.Jinak pokud mám hodně václavek, tak udělám ten základ bez zahuštění a dám do sklenic a sterilizu¨ju asi 30 min., a mám v zimě o dobrotu postaráno. Lze i do mrazáku

  • jaja 13 | 29. 10. 2009 19:06

    V atlasu hub je uvedeno 25 minut, takže bych neměla strach.

  • Marie Gazdová | 29. 10. 2009 13:20

    ...jejda paní Evitchka mi lehce nahnala strach s tou dobou vaření. Právě jsme dojedli smaženici z václavek které jsem dusila max. půl hoďky. Jelikož nám rostou na zahrádce tak jsem hledala další recept a tady čtu, že se mají dusit déle jak 45 min. ...tak tedy, bylo mi s Váma dobře, snad se ještě uvidíme.

  • Petra Kucerova | 26. 10. 2008 18:50

    Jani z BrnenskaJsem z Brna a gulas uz nam tece i usima, zajdete si na ne na Mokrou horu (sejit do lesa z lesni cesty Sobesicke, ktera navazuje na Jandaskovu), trasu mezi Adamovem a Babicema (mimochodem pekna prochazka) nebo na Hady kolem Resselova pomniku. Prijemny lov;)

  • Andrea Bednar | 25. 10. 2008 20:52

    Pani Kovarova, to jste mi s tim receptikem prisla vhod, Zrovna jsme nasbirali! V Chicagu v parku. To bude ale dobrutka!Prava ceska zranice.

  • Magda Budská | 22. 10. 2008 08:02

    Manžel včera donesl z lesa hřiby a taky václavky, tak udělám tenhle guláš na zítřejší oběd.

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 14:44

    Na našu záhradu Janka, na našu záhradu.... Rastú nám každý rok :)))

  • Jana Krupicová | 21. 10. 2008 10:12

    ¨Guláš je výborný, ale kam letos na ty václavky?? Nikde nerostou, aspoň tady na brněnsku...

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:39

    J e výborný i z ostatních TVRDÝCH hub.Kotrč, kováři.....:-)PS

  • Evitchka S | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • Evitchka | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • hana Valentová | 22. 9. 2006 20:56

    Dnes jsem jedla václavky poprvé a fakt vynikající, dělala jsem je hodinu, akorát tu smetanu jsem neměla, ale i tak, bezva, dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sladká smetana Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

45
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
33
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
22
Sekané znojemské biftečky
Sekané znojemské biftečky
21
Anglické zapékané klobásy
Anglické zapékané klobásy

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Blesk.cz Vyčerpaná Písařovicová po konci ve Zrádcích: Krutá slova od Brzobohatého!

Vyčerpaná Písařovicová po konci ve Zrádcích: Krutá slova od Brzobohatého!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

V kávě marinované kuřecí řízky
V kávě marinované kuřecí řízky
V rumu zavařená dýně
V rumu zavařená dýně
Václavková bramboračka
Václavková bramboračka
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou …
Václavky na slanině s tarhoňou
Václavky na slanině s tarhoňou
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact