• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
Napište svůj komentář k receptu

Vacherin glacé

autor: jindriska.gauthier
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vacherin glacé
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Pusinkový korpus
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce Pouze bílky
  • Šlehačka na ozdobu
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 1
      l vanilková zmrzlina Může býti i jahodová
  • Ozdoba
    • 300
      g lesní ovoce Maliny, rybíz, ostružiny, jahody...

Postup přípravy receptu

1
1. Nejprve si uděláme pudinkový korpus. Z vaječných bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme krupicový cukr. Mícháme vařečkou, dokud nevznikne hustá hmota. Na plech dáme pečicí papír a na něj těsto, rozdělené těsto na dvě části, ze kterých pomocí špachtle vytvoříme dva kruhové disky o průměru cca 25 cm. Disky děláme trochu silnější ( asi 1 cm tlusté ), aby se nezlomily. Plech s disky dáme do trouby na 130°C. Po 30ti minutách zeslabíme troubu na 100°C a sušíme ještě 2 hodiny a 30 minut.
2
2. Když se nám disky dosuší, vyndáme je z trouby. První disk opatrně pomažeme celou vanilkovou zmrzlinou a přiklopíme druhým diskem. Poté vložíme do mrazáku na cca 4 hodiny.
3
3. Mezitím si uděláme šlehačku. Smetanu ručně či pomocí mixéru vyšleháme do tuha spolu s cukrem a dužinou vanilkového lusky, kterou získáme tak, že si lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vydlabeme z lusků onu dužinu.
4
4. Po 4 hodinách vyndáme dort z mrazáku, ozdobíme připravenou šlehačkou a ovocem dle vlastního výběru a před servírováním dáme ještě na 30 minut do mrazáku.
5
Vacherin glacé je tradiční francouzský recept. Dostala jsem ho od tchyně, která ho pravidelně připravuje na Vánoce ( říká mu Tarte de Noël ), Francouzi ho ale také hojně připravují jako narozeninový dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Demi glace

Demi glace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 11:23

    Foto je pouze orientační, aby každý viděl, jak to vypadá. Fotografie jsou skutečně z internetu, ale netušila jsem, že se to nesmí, když každý druhý recept má zkopírované fotografie a při vkládání fotografií jsem nic neodsouhlasila, že se jedná o mé fotografie. Vlastní obrázek nemám, jelikož v rodině, jak jsem zmiňovala, ho pečeme pouze o Vánocích. Fotografie smažu a v nejbližší době se ho pokusím upéct, aby se mohl zdokumentovat.

  • Zdena | 25. 4. 2014 10:02

    Receptem jste mne neurazila. Šlo mi především o to kopírování fotografií. Proč tedy nezveřejníte nějaký dort pečený vaší tchyní a přikládáte k receptu něco co k němu nepatří?

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:32

    Mimoto, zabrouzdala jsem po těchto stránkách na kterých jsem nalezla Vámi zmiňovaný švédský zmrzlý dort, který má s vacherinem společný snad jen pusinkový základ. Náplň je tvořena zcela odlišným krémem a nepřijde do něj ani kapka zmrzliny.

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:24

    Netvrdím, že ve Švédsku nemají podobný, ostatně i české recepty jsou podobné těm slovenským. Nepochybuje že máte nastudované všechny švédské kuchařky, z těch francouzských bych Vám mohla doporučit např. Délices de Noël od Thomase Fellera, kde je právě podobný recept na vacherin glacé, z francouzštiny volně přeloženo jako ledový dort. Odpusťte, zda jsem Vás tímto receptem urazila.

  • Zdena | 24. 4. 2014 13:14

    Jedná se o švédský zmrzlý dort z pusinek, na těchto stránkách už je nejednou a všechny tři fotografie jsou zkopírované, je to nutné? Prosím nekopírujte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Lesní ovoce Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilková zmrzlina Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Buřtový salát

Buřtový salát

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
19
Buřty na pivu
Buřty na pivu
19
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
17
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact