• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzenářské vepřové
Napište svůj komentář k receptu

Uzenářské vepřové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 700
      g vepřová plec bez kosti a kůže, cca
    • 150
      g šunka
    • 2
      ks párky ve vlastním střívku - nožičky
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská...
    • houby - čerstvé, mražené nebo sušené
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 1
      kg brambory cca
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme kmínem (půl lžičky stačí), přidáme houby dle chuti (sušených dáváme méně), vše promícháme, přiklopíme a pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Pak na maso přidáme oloupané a pokrájené brambory, zalijeme smetanou (250 ml), osolíme a přikryté dopečeme doměkka dalších 30-40 minut.
2
*Maso můžeme upéct i bez smetany a brambor a podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Pečené uzenářské ocásky

Pečené uzenářské ocásky

Singapurské vepřové lístečky

Singapurské vepřové lístečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky | 14. 3. 2016 19:44

    Dal bych to bez hřibů a smetany a místo toho k tomu zapéct kysané zelí by nemělo chybu, ale i tak dobrý recept :-)

  • Vašek | 14. 1. 2014 09:23

    Byla to pecka a večer jsme to dorazili s hořticí a chlebem. Nedržel jsem se striktně gramáží ale stavem zásob a bez smetany, to někdy příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Houby Kmín Párky Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Šunka Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Lívance II.

Lívance II.

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

42
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
40
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
31
Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s…
24
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzenářská krkovička
Uzenářská krkovička
Uzenářská směs s hráškem
Uzenářská směs s hráškem
Uzenářský kapr
Uzenářský kapr
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
Uzené cuketové placičky
Uzené cuketové placičky
  • Recepty.cz
  • Uzenářské vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact