• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Lepenice
    • 250
      g kysané zelí bílé
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 500
      g brambory
    • pepř mletý
  • Maso s omáčkou
    • 2
      plátek krkovice - uzená slabší
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
2
V hrnci na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Pak přidáme zelí, sůl a kmín. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 30 minut).

RADA: Kysané zelí do sklenic: Podrobný návod, jak si ho vyrobit doma

3
Pak uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka (15-20 minut).
4
Maso nakrájíme na slabší plátky a v pánvi na másle je z obou stran dozlatova opečeme. Jakmile je maso opečené, přilijeme k němu pivo, které povaříme několik minut, dokud se máslo nespojí s pivem a nevytvoří šťávu.
5
Uvařené brambory slijeme a vsypeme do hrnce k zelí. Brambory rozmačkáme/ rozšťoucháme na hrubší kaši a podle chutí dochutíme solí, pepřem (není třeba), případně nálevem ze zelí.

RADA: Chutná jídla našich předků: 5 receptů, které jste možná roky nejedli

6
Na talíř servírujeme lepenici, vedle ní maso přelité omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Krkovice - uzená Kysané zelí Máslo Pepř mletý Pivo - černé Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
34
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
32
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Utopenci ze slezské klobásy
Utopenci ze slezské klobásy
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
Uzená medvědí omáčka
Uzená medvědí omáčka
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact