• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzená fazolačka
Napište svůj komentář k receptu

Uzená fazolačka

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená fazolačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • 1
      l vepřový vývar z uzených kostí
    • 100
      g uzeniny jakékoliv
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem.
2
Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a uděláme jíšku.
3
Do jíšky vlijeme uvařené fazole, pořádně rozmícháme, doplníme vodou, přidáme majoránku, párek nebo klobásku nakrájenou na kousky, a dochutíme octem, solí, popřípadě trochou cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným…

Uzená krůtí prsa na zelenině

Uzená krůtí prsa na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr N. | 5. 3. 2011 17:47

    Místo cukru a octa přidávám kečup, chutná skvěle...

  • Josef Školník | 14. 1. 2008 05:54

    Díky za nápad, z vývaru z uzeného dělám většinou jen kroupovku nebo bramboračku. Dnes ji budeme mít k večeři

  • Vlasta | 28. 8. 2006 19:22

    Obrali jsme kosti,část nesnědli a vhodili do polévky místo párků.Bylo to pošušňáníčko.K tomu čerstvý chlebíček,moc jsme si pochutnali.

  • Jana Kutačová | 11. 5. 2006 17:15

    Teď jsem je hodila do papiňáku žebírka,za 20 min.vytáhnu uvařená,dám vařit fazole a polévka je hotová.Žebra oberu,smíchám s těstovinkami,cibulkou a uzeným,vejcem a sýrem a zapeču.Večeře jak víno:o))

  • Anonym | 11. 5. 2006 14:47

    Tak na tom jsme všichni asi podobně,jen mi ještě na rameno leze náše Micinka...kočka a to je potom opravdu bolestivé obírání..:o)

  • Tereza Jarčušková | 11. 5. 2006 09:59

    U nás je to ešte horšie. Ja nesmiem ani tie kosti bez manželovej kontroly vyhodiť. Raz som to urobila a mala som to na tanieri 2 týždne. Vraj na tých kostiach ešte niečo ostáva : )))

  • chemik | 11. 5. 2006 08:46

    Můžete přidat červenou papriku,kysané zelí,bramboru a je výborna zelňačka

  • Anonym | 11. 5. 2006 06:21

    U nás je to to samé.Jak začnu vybírat žebírka,tak muž je za zády a co nezachráním to zlikviduje.:-)

  • Jana Kutačová | 10. 5. 2006 14:52

    Cukr do polévky občas přidává moje sestřička,ale ta sladí skoro všechno:o) Já,pokud vařím uzené kosti,tak do té polévky oberu i část uzeného masíčka.Zbytek bohužel likvidujeme přímo při obírání..o))

  • Pavlína Svitáková | 10. 5. 2006 11:42

    Tuto fazolajdu dělám též,jen nedávám ocet a cukr.S tím octem zkusím.Dík.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Svačina Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Majoránka Nové koření Ocet Pepř celý Slunečnicový olej Sůl Uzeniny Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
22
Šopský salát
Šopský salát
22
Znojemské okurky
Znojemské okurky
20
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Prohnilý syn norské princezny čelí obvinění ze 32 trestných činů: Hrozí mu 10 let vězení!

Prohnilý syn norské princezny čelí obvinění ze 32 trestných činů: Hrozí mu 10 let vězení!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Uzená fazolačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact