• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Utopení utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Utopení utopenci

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopení utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks špekáček
    • 500
      ml ocet
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžíce deko
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • 6
      ks pepř mletý kuličky
    • 6
      ks bobkový list
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      špetka tymián
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks křen
    • 1
      kelímek hořčice malý

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na tác, potřeme je hořčicí (kdo má rád pikantní může použít dijonskou), posypeme pálivou paprikou.
2
Připravíme si nálev z vody, octa, deka, nového koření, pepře, bobkových listů. Nálev svaříme a necháme úplně vychladnout. Do velké sklenice pak skládáme špekáčky, cibuli, česnek, můžeme přidat i kolečka křenu. Nakonec vše zalijeme nálevem a necháme v lednici nejlépe 3 týdny uležet.
3
Podáváme klasicky s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 10. 7. 2011 13:48

    ;) Rozhodně není potřeba nechat uležet 3 týdny.. Po týdnu - 10 dnech už mají utopenci dostatečně nakyslou chuť

  • Anonym | 19. 9. 2007 20:30

    DĚKUJI ZA PŘEKRASNOU CHUTOVKU

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 10:22

    Pak mám jednu radu, odvezte utopence na třítýdení prázdniny k dobrým známým hodně daleko,nejlépe k vegetariánům ať máte jistotu, že vám je nesní.

  • mia | 17. 1. 2007 16:16

    prosím, jak je nechat tři týdny uležet,když už druhý den strkámk frňák do sklenice?:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Chuťovky Slané Uzeniny Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule DeKo Hořčice Křen Nové koření Ocet Pálivá paprika Pepř mletý Špekáček Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

48
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
41
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Utopení utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact