• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Utopenci podle mě
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci podle mě

autor: vacula
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci podle mě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l sklenice 3 l od okurek
    • 1
      kg špekáček
    • 0,50
      kg měkký salám
    • 0,75
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • 6
      ks sacharín
    • hořčičné semínko
    • cibule
    • paprika Zelená a červená
    • zelí Plátky
    • česnek
    • feferonka
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí, feferonkami, česnekem (nakrájený na plátky), zelenou a červenou papriku a uzavřeme řadou gothaje (asi 1 cm nakrájeného na plátky). Toto opakujeme až do naplnění 3litrové sklenice.
2
**Nálev:** Svaříme vodu, ocet, nové koření, pepř, hořčičné semínko, sacharin, bobkový list a dvě lžičky soli a teplým lákem zalijeme špekáčky. Po vychladnutí dáme na týden do ledničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Utopenci V.

Utopenci V.

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marek Loula
    Marek Loula | 6. 11. 2020 06:53

    Zkusím,jen gothaj je tam asi zbytecný,když mám dobré špekáčky .

  • vaclav | 30. 3. 2013 09:55

    nemá chybu

  • vlada | 28. 1. 2013 12:09

    Diky za recept, prave sem naplnil zavarovacku, uz se tesim. Jak dlouho je muzu nechat odstat, nez se do nich pustim? A jak dlouho vydrzi po otevreni? Nepouzil jsem horcicy ani horcicne seminko, coz mam pocit je krome sacharinu prirodni prezervater. Diky

  • jiří vacula | 4. 8. 2010 20:52

    DÉKUJI

  • ZDENEK RADIČ | 25. 7. 2010 19:23

    dobry moooooc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zavařování & nakládání Utopenci
Maso Uzeniny Svačina Večeře Syrové Chlazení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Feferonka Hořčice Hořčičné semínko Měkký salám Nové koření Ocet Paprika Pepř celý Sacharín Sklenice Špekáček Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

210
Dýňová tortila
Dýňová tortila
155
Máslové řízky
Máslové řízky
124
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
78
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
49
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 5. 8. 2025: Koho zaskočí nečekaná situace a kdo urovná napjaté vztahy?

Denní horoskop na úterý 5. 8. 2025: Koho zaskočí nečekaná situace a kdo urovná napjaté vztahy?

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Smyslná Lucie Borhyová (47): Odhalení pod rouškou noci!

Smyslná Lucie Borhyová (47): Odhalení pod rouškou noci!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Utopená kobliha
Utopená kobliha
Utopenci IV.
Utopenci IV.
Utopenci podle Gajzy
Utopenci podle Gajzy
Utopenci speciál
Utopenci speciál
Utopenci V.
Utopenci V.
Utopenci z vajec
Utopenci z vajec
  • Recepty.cz
  • Utopenci podle mě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact