• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • ocet 3/4 l
    • voda 3/4 l
    • 1
      lžíce cukr (Krystalový nebo krupice - doporučuji)
    • sůl 1/2 lžíce (doporočuji mořskou - solí líp a líp se taky rozpouští a vstřebábá)
    • 1
      lžíce červená paprika (Vrchovatá, mleté)
    • 1
      lžička pepř mletý (Nejlépe čerstvě umletý)
    • chilli 1/2 lžičky mletého nebo pálivé papriky
    • 30
      ks pepř celý může být i černý, ale já raději používám čtyřbarevný
    • nové koření 30 kuliček
    • bobkový list 1-2
    • tabasco 2-3 kapky (na chuť, ale není podmínkou)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny ingredience na nálev. Nálev uvedeme do varu a vaříme 5 minut, odložíme a necháme vychladnout. Teď je na řadě nejdůležitější ingredience - špekáčky. Laborovala jsem pár let, než jsem našla ty správné. Nemá cenu kupovat v marketech pultové - v nich není žádné maso a jsou suché. Musí mít ty správná mastná oka a taky musí mít tu správnou chuť. Dobré jsou z Penny Marketu - mají tam dvoje, ale jsou to ty levnější (ne ty "České špekáčky"). A best of jsou z LIDLu. Levné a chutné a mají ten správné šmak! Na jednu čtyřlitrovku použiju tak jedno a půl balení (jsou po desíti), ale to už je individuální. Špekáčky sloupneme a rozkrojíme na půlky, které pak ze strany hřbetu podélně uprostřed nakrojíme do hloubky, aby se lák dostal hezky dovnitř. Pak si nachystáme haldy cibule - na jeden špekáček (tj. dvě půlky) jednu cibuli. Raději větší, aspoň 5 cm v průměru a oloupeme. A jednu velkou zelenou papriku, kterou vyčistíme.
2
Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na hrubé měsíčky, papriku rozkrojíme podélně na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky napříč. A teď přijde ta nejzábavnější část - vkládání utopenců do urny. Dno urny pokryjeme cibulí (nešetřit - cibule je na utopencích to nejlepší!) a vkládáme po čtyřech utopencích hřbetem nahoru na jedno patro. Zasypeme cibulí a přiměřeně krájenou paprikou a postupujeme takto až po vrch. Jednotlivá patra lehce uhňácáme, ať se tam těch špekáčků vleze co nejvíc. Ve finále na vršek vložíme tři oloupané stroužky česneku a jednu nakládanou zelenou feferonku (tzv. "kozí roh"), nebo dvě celé chilli papričky a po vrch zalejeme nálevem. Precizně zadeklujeme (kdo nemá originál deklík na sklenici, stačí mikroténový sáček a gumička).
3
A teď to nejhorší - čekání! Utopence ukryjeme do tmavší a chladnější části špajzu, spíže nebo sklepa, a počkáme si minimálně 14 dní, lépe však 3 týdny, na výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Bláhová | 9. 1. 2008 16:08

    Soňa: Neni za co. :o)

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 20:59

    Nádherný popis,tak to stojí za to udělat.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Chilli Cukr Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Sůl Tabasco Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Bramborové placky

Bramborové placky

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

59
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
53
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
33
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s…
29
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
26
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact