• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ušatá špaldová bageta
Napište svůj komentář k receptu

Ušatá špaldová bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná bageta z kynutého těsta, jehož základem jsou nastrouhané brambory, chlebová a špaldová mouka. Má samozřejmě široké využití - můžete si ji dát jako přílohu k salátu nebo jinému hlavnímu chodu, stejně jako třeba k snídani s vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

3 porce
    • 150
      g brambory vařené
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 2
      lžíce sůl
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s olejem a vlijte k mouce. Vypracujte měkké nelepivé těsto.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Těsto nechte v míse vytřené olejem kynout asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Poté je vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Z každé vyválejte obdélník a ten opět zarolujte do válečku. Bagety ještě od středu ke koncům vyválejte a uložte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Každou bagetu nůžkami střídavě zleva a zprava šikmo nastřihněte asi po 8 cm. Nedostřihujte až do konce a jednotlivé kousky opět střídavě překlopte na protější stranu. Bagety nechte pod utěrkou ještě půl hodiny kynout. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte černým sezamem. Pečte je v troubě rozpálené na teplotu 220 °C 15 minut.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Francouzská bageta

Francouzská bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sezamová semínka Špaldová mouka Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

58
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
39
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
34
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušubraný regiment
Ušubraný regiment
Utajená česneková krkovička
Utajená česneková krkovička
Úterní salát s rukolou
Úterní salát s rukolou
  • Recepty.cz
  • Ušatá špaldová bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact